Αναζητείται αμοιβαία αποδεκτή λύση για τον ιταλικό προϋπολογισμό

Σε αμοιβαίες υποχωρήσεις  φαίνεται ότι προχωρούν ιταλική κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρώτη κάνει λόγο για διόρθωση του σχεδίου του προϋπολογισμού της και οι Ευρωπαίοι με τη σειρά τους φαίνονται να «ξεχνούν» την δέσμευση της προηγούμενης  ιταλικής κυβέρνησης για έλλειμμα στο 0,8%  του ΑΕΠ.
Ωστόσο η επιφυλακτικότητα  από πλευράς Κομισιόν παραμένει καθώς διατηρεί το δικαίωμα της ενεργοποίησης της νομικής διαδικασίας εναντίον της Ιταλίας. Κάτι που μπορεί να οδηγήσει και στην επιβολή χρηματικού προστίμου αν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, δεν έχουν δημιουργηθεί προοπτικές επίλυσης του προβλήματος. Χαρακτηριστική είναι η σημερινή δήλωση  του  Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Οικονομικές Υποθέσεις  ότι η Κομισιόν αναμένει συγκεκριμένες και «αξιόπιστες» κινήσεις από την Ιταλία προκειμένου να αναθεωρήσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2019, που τώρα παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ.
Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τη Ρώμη προχωρούν με εντατικό ρυθμό, αλλά τόνισε ότι η Κομισιόν «αναμένει περισσότερες λεπτομέρειες». «Χρειαζόμαστε δεσμεύσεις που πρέπει να είναι αξιόπιστες», δήλωσε  σε συνέντευξη Τύπου.
Μάλιστα έδωσε έμφαση στο ότι η Κομισιόν δεν εμπλέκεται στις δημοσιονομικές πολιτικές που επέλεξε η ιταλική κυβέρνηση, αλλά προσπαθεί να διασφαλίσει ότι είναι συμβατές με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.
«Δεν αμφισβητούμε τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, η επιλογή είναι της ιταλικής κυβέρνησης, διότι εναπόκειται στην ιταλική κυβέρνηση να κάνει τις δικές της επιλογές πολιτικής», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-12-04 12:54:54

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ