Ανακοινώσεις της Ν.Δ. για τη μίσθωση των δύο φρεγατών από τη Γαλλία

Για «παρομοιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας», κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τη μίσθωση των δύο φρεγατών από τη Γαλλία και ζητά να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;».
Η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «μόλις προ τεσσάρων ημερών η Κυβέρνηση, μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι «θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο». Όμως όπως τονίζει η ΝΔ, με δήλωσή της η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα. Και καταλήγει: «Η Κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;».
Λίγες ώρες αργότερα η ΝΔ επανήλθε με νέα ανακοίνωση αναφέροντας πως «λόγω της παροιμιώδους ανικανότητας της κυβέρνησης, τις τελευταίες ημέρες εμφανίζουν πρόβλημα τα emails διαφόρων υπουργείων, με συνέπεια να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο».
Και προσθέτει: «Καθώς πιθανολογούμε η βλάβη να έχει πλήξει και το Μαξίμου, επανεκδίδουμε την πρωινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και τα ερωτήματα που απευθύναμε για τις γαλλικές φρεγάτες, καθώς έχουν περάσει 7 ολόκληρες ώρες και το μόνο που μάθαμε από τον κ. Τζανακόπουλο, είναι ότι, είτε ο πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τον κ. Μακρόν, είτε ο κ. Κουβέλης που την γνωστοποίησε, κάπου χάθηκαν στην μετάφραση».
Σχετική είδηση: Ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με δύο γαλλικές φρεγάτες (video)www.ert.gr

2018-04-24 16:46:26

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ