Αναποτελεσματικός ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου τονίζουν οι ΗΠΑ

Κριτική σε βάρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) άσκησε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου.
Συγκεκριμένα τον χαρακτήρισε αναποτελεσματικό, επειδή τα κράτη δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του, ενώ ο κ. Λούντλου τόνισε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμμένει στις θέσεις του παρά την κριτική που του ασκείται από τα κράτη μέλη της G7 για την απόφασή του να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα.
Εν μέσω ενός τεταμένου κλίματος στους κόλπους της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, εξαιτίας των διαφορών μεταξύ της Ουάσινγκτον και των εταίρων της, λίγες ώρες πριν τη σύνοδο G7 που θα διεξαχθεί στον Καναδά, ο Κούντλοου τόνισε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εργάζονται μέσα από τον WTO αλλά οι διεθνείς πολυμερείς οργανισμοί δεν θα καθορίσουν την αμερικανική πολιτική.
«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχει γίνει εντελώς αναποτελεσματικός και ακόμη όταν λαμβάνει αποφάσεις, ακόμα και τις σπάνιες στιγμές που λαμβάνει αποφάσεις, σημαντικά κράτη δεν συμμορφώνονται με αυτές», τόνισε σε μια συνέντευξη Τύπου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μην κατηγορείτε τον Τραμπ, κατηγορείστε τα κράτη που αποσύρθηκαν από αυτή την συμφωνία».
Το ελεύθερο εμπόριο είναι κάτι καλό, το υπάρχον σύστημα είναι διαλυμένο και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να το διορθώσει, υποστήριξε, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται σε έναν εμπορικό πόλεμο, αλλά σε εμπορικές διαφωνίες που χρειάζονται να επιλυθούν.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα διεξάγει διμερείς συναντήσεις με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο περιθώριο της συνόδου G7 που θα διεξαχθεί στον Καναδά την Παρασκευή και το Σάββατο.
Ο Καναδός πρωθυπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι η σύνοδος G7 θα πρέπει να καταλήξει σε «ειλικρινείς και κάποιες φορές δύσκολες συζητήσεις» με τον Αμερικανό πρόεδρο για το εμπόριο.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik-AFPwww.ert.gr

2018-06-06 21:29:10

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ