Αντώνης Μέρλος: Ο «Έλληνας Εμπαπέ του στίβου» στο Πρώτο Πρόγραμμα

Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής κάτω των 20 ετών στο ύψος, Αντώνης Μέρλος, μίλησε ζωντανά στην εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος «ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΟΡ» με τον Τάσο Επιτρόπου και τον Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο για τη μεγάλη του διάκριση στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Με ατομικό ρεκόρ 2,23μ., κέρδισε τις εντυπώσεις κάνοντας περήφανη την Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλες πτυχές της ζωής του…
Η συζήτηση ξεκίνησε με το νεαρό αθλητή να επισημαίνει το γεγονός της συμφωνίας, του να μοιραστεί το χρυσό μετάλλιο με τον Μεξικανό συναθλητή του, Ρομπέρτο Βίλχες, σε έναν αγώνα όπου ανέβηκαν δυο αθλητές στο βάθρο για το χρυσό μετάλλιο και δυο για το χάλκινο, καθώς ασημένιο δεν υπήρξε.
Για αυτήν του τη μεγάλη διάκριση, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι δυο του προπονητές, τους οποίους και ευχαρίστησε. Πρόκειται για τον Πέτρο Κυπριανού, όπου τον προπονεί στην Ελλάδα και τον Γιάννη Δαμβουνέλη που είναι εκείνος που τον προπονεί στην
Αμερική, τονίζοντας τη μεγάλη πίστη τους για νέο ατομικό του ρεκόρ.
Ο Έλληνας πρωταθλητής του ύψους, με καταγωγή από τα Ίσθμια, ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο, όπου έπαιζε και στην τοπική ομάδα. Όμως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για αυτόν… Πηγαίνοντας σε ένα γήπεδο, είδε μπροστά του να κάνει προπόνηση ο Κύπριος πρωταθλητής του ύψους, Κυριάκος Ιωάννου… και κάπως έτσι ξεκίνησε ο έρωτας του για το ύψος.
Σημαντικό ρόλο, βέβαια, σε όλο αυτό έπαιξε ο θείος του, Αριστείδης Παυλάτος, ο οποίος υπήρξε αθλητής του δεκάθλου που τον ‘’κυνήγαγε’’ από μικρό να ασχοληθεί με το στίβο.
Πρότυπά του αποτελούν οι Κώστας Μπανιώτης, Αντώνης Μάστορας και ο πρώην Έλληνας πρωταθλητής του ύψους, Λάμπρος Παπακώστας.
Η εκπομπή πήρε… οικογενειακό χαρακτήρα, όταν στον αέρα της εκπομπής μίλησαν η αδερφή του Λαμπρινή και η συνονόματη γιαγιά. Η αδερφή του, αρχικά, με μια δόση χιούμορ, μίλησε για τους μεταξύ τους καυγάδες όταν ήταν μικροί. Η ίδια είπε πως ευχόταν πολλές φορές να σταματήσει το ποδόσφαιρο ο αδερφός της, καθώς ερχόταν συχνά σπίτι χτυπημένος, ενώ υπογράμμισε το «κόλλημα» του Αντώνη με το αγώνισμα του ύψους. Παράδειγμα έφερε ένα περιστατικό, όπου ο Αντώνης έλεγε στην οικογένειά του πως είναι ικανός να πηγαίνει μέχρι και περπατώντας για προπόνηση, παρά τη μεγάλη απόσταση.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη της συζήτησης πήρε η γιαγιά του. Τόνισε, τη μεγάλη της περηφάνια για τον εγγονό της και πως όλες οι θυσίες δεν πήγαν στράφι. Χαριτολογώντας, ανέφερε πως έκανε τον «ταξιτζή», γιατί ήταν αυτή που τον πήγαινε στις προπονήσεις. Τέλος, έδωσε την υπόσχεσή της πως γυρίζοντας ο αγαπημένος της Αντώνης από τη Φινλανδία θα του έχει έτοιμο παστίτσιο!
Επόμενος στόχος του Αντώνη Μέρλου, πλέον, είναι η διάκρισή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 23 που θα διεξαχθεί στη Λάρισα.
Εκτός βέβαια από τον αθλητισμό και τους αγώνες, διαπρέπει και εκτός γηπέδων. Ο λόγος, για τις σπουδές του στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, πάνω στο αντικείμενο του post management.

sports.ert.gr.

2018-07-16 12:44:12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ