Απομακρύνεται η πιθανότητα συμφωνίας εντός των ημερών-Προσπάθεια αναδίπλωσης του Ζάεφ (video)

Τα σύννεφα στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό με τη Φυρομ, προσπάθησε να απομακρύνει ρίχνοντας γέφυρες με νέες δηλώσεις του ο Ζόραν Ζάεφ, μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε χθες, και μετά τις δυσκολίες που, όπως φαίνεται, αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του. Η Αθήνα επιμένει να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, πως αν δεν συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα στο Μακεδονικό, και προς το παρόν απομακρύνεται, η πιθανότητα συμφωνίας.
Δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευκαιρία, δηλώνει στη εκπομπή «Επτά» ο Πάνος Σκουρλέτης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας τονίζει στην εκπομπή «Πάμε Αλλιώς» ότι το θέμα είναι δύσκολο και για ας και για τους Σκοπιανούς, ενώ από την πλευρά της ΝΔ ο Γιώργος Βλάχος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντιμετώπισε με επιπολαιότητα το θέμα.

Σκόπια
Στα Σκόπια έχουμε νέες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος είναι σαφές ότι πιέζεται στο εσωτερικό του, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία να λυθεί το θέμα του ονόματος, μιας και είχαμε έρθει αρκετά κοντά. Ο Ζάεφ είπε σήμερα ότι μόλις καθοριστούν κάποια τεχνικά θέματα, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συμφωνήοουν πριν από το Ευρωπαϊκό Συβούλιο  επειδή τότε θα αποφασιστεί ο ορισμός ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ο κ. Ζάεφ επανέλαβε ότι η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει στις Πρέσπες. Την ίδια ώρα οργανώνεται για απόψε αντικυβερνητική διαδήλωση με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης Ζάεφ.
Πηγή : ΕΡΤ
Ρεπορτάζ; Γιάννης Φασουλάς
Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλος
Σχετικές ειδήσεις:www.ert.gr

2018-06-02 14:41:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ