Αποστολή στην Ελβετία για την ΑΕΚ

Μετά τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, η «σκυτάλη» των ελληνικών ομάδων περνά στην ΑΕΚ για τη συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς η Ένωση αντιμετωπίζει απόψε (21:30) στην Ελβετία, σε νοκ άουτ αγώνα, τη Σεντ Γκάλεν, στο πλαίσιο του γ΄ προκριματικού γύρου στο Europa League.

Η παράδοση είναι με το μέρος της ελληνικής ομάδας, αφού και τις δύο φορές που βρέθηκε αντιμέτωπη με ομάδα από την Ελβετία κατάφερε να φτάσει στην πρόκριση για την επόμενη φάση, αρχικά το 1995 εναντίον της Σιόν στο Κύπελλο Κυπελλούχων και ύστερα το 2003 με αντίπαλο τη Γκρασχόπερς, για το Champions League.

Ωστόσο, ο αποψινός αγώνας έχει ιδιαιτερότητες. Κατ΄ αρχάς είναι μονός, για πρώτη φορά στα χρονικά και αποτελεί συνέπεια του «συμπυκνωμένου» προγράμματος λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού κι επιπροσθέτως, η ΑΕΚ δεν έχει νικήσει ποτέ επί ελβετικού εδάφους.

Στον αντίποδα των μειονεκτημάτων για την Ένωση, υπάρχουν πάντως και κάποια θετικά για τους «κιτρινόμαυρους»: η Σεντ Γκάλεν έχασε το καλοκαίρι τους καλούς επιθετικούς που είχε, ενώ δεν έχει να εμφανίσει κάτι αξιόλογο στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Έλντερ Λόπες και τον Κώστα Γαλανόπουλο που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, όμως ο Λιβάι Γκαρσία θα πραγματοποιήσει ντεμπούτο, ίσως ως βασικός, ενώ επιστρέφει στη μεσαία γραμμή ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, ο οποίος απουσίασε από το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό.

Ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε σχηματισμό 3-5-2, με τερματοφύλακα τον Τσιντώτα, αμυντικούς τους Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα και Ινσούα, Μπακάκη στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή θα βρεθούν οι Μάνταλος, Σιμόες, Κρίστιτσιτς και στην επίθεση Ολιβέιρα και Λιβάγια. 

Από την πλευρά της Σεντ Γκάλεν ο προπονητής της, Πέτερ Τσάιντλερ, δεν έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Λίχινγκερ, ενώ αμφίβολος είναι ο Μπάμπιτς (επιθετικός).

Αναφορικά με την ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει, μια πιθανή σύνθεση αποτελούν οι Βατκόβιακ, Ζίγκι, Κράουχι, Στεργίου Φάζλιγι, Μουχεΐμ, Γκέρτλερ, Κιντιγιά, Στίλχαρτ, Ριμπέιρο, Γκιγμενό, Ντουά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ