Ασημένιο μετάλλιο η εθνική πόλο και η εθνική βόλεϊ – Χάλκινο ο Δουβαλίδης στους Μεσογειακούς

Στα πέναλτι «λύγισε» η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών απέναντι στην πανίσχυρη (και ουσιαστικά πλήρη) Σερβία, στον τελικό των Μεσογειακών Αγώνων της Ταραγόνα. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 12-10 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, που πάντως είναι η καλύτερη που έχει πάρει στην Ιστορία της διοργάνωσης (μέχρι εφέτος είχε τέσσερα χάλκινα μετάλλια).
Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε ισόπαλη 8-8, με το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου να έχει το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες του Ντέγιαν Σάβιτς να βρίσκουν τις απαντήσεις και να καταφέρνουν τελικά να οδηγήσουν τον τελικό στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Μπράνισλαβ Μίτροβιτς απέκρουσε τα σουτ των Γενηδουνιά και Βλαχόπουλου, οι Σέρβοι ήταν 100% εύστοχοι και πήραν τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο. Τρίτο κατετάγη το Μαυροβούνιο, που νίκησε 6-4 την Ισπανία στον «μικρό» τελικό.
Η σύνθεση της εθνικής ομάδας: Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Νικολαϊδης, Φουντούλης 3, Καπότσης, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς
Αργυρό μετάλλιο και η εθνική βόλεϊ γυναικών
Με το αργυρό μετάλλιο θα επιστρέψει από την Ταραγόνα και τους Μεσογειακούς Αγώνες, η εθνική βόλεϊ γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έφθασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκε από την ανώτερη Κροατία με 3-1. Τα σετ με πρώτη την Ελλάδα: 16-25, 13-25, 25-17, 14-25.
Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, δήλωσε στην ιστοσελίδα volleyball.gr: «Νομίζω ότι αυτό το αργυρό μετάλλιο είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Είναι ένα πρώτο μεγάλο αποτέλεσμα για την χώρα. Στον τελικό με την Κροατία ότι και αν κάναμε δεν γινόταν να αντιμετωπίσουμε την αντίπαλό μας. Σε θέσεις κλειδιά έχει παίκτριες παγκοσμίου επιπέδου με μεγάλη εμπειρία και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Σε κάποια σημεία πιέσαμε με το σερβίς μας αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι ήταν καλύτερη ομάδα. Αλλάξαμε αρκετές φορές παίκτριες για να βρούμε ρυθμό. Κάποιες ήταν κουρασμένες από την διοργάνωση, η Μερτέκη είχε κάποια ενόχληση στο γόνατο, αλλά γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας. Νομίζω ότι με μόνο πέντε εβδομάδες προετοιμασίας και με ελάχιστα φιλικά η Εθνική έδειξε το δρόμο. Πρέπει να διορθώσουμε και να δουλέψουμε πάνω σε συγκεκριμένα κομμάτια και νομίζω ότι θα φθάσουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».
Χάλκινο μετάλλιο ο Δουβαλίδης
Ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Ταραγόνα της Ισπανίας οι 18οι Μεσογειακοί αγώνες με την εθνική μας ομάδα να κατακτά συνολικά έξι μετάλλια, τρία ασημένια και ισάριθμα χάλκινα. Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν αυτός που χάρισε στη χώρα μας το τελευταίο – και μοναδικό για σήμερα- μετάλλιο διατηρώντας παράλληλα την παρουσία του στο βάθρο των νικητών, πέντε χρόνια από τη νίκη του στη διοργάνωση της Μερσίνα.
Ο πρωταθλητής μας, στην πρώτη του κούρσα, μετά τον τραυματισμό του, τον Μάιο στο μίτινγκ «Χανιά 2018», τερμάτισε τρίτος με 13.67 και και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. ο εμποδιστής του Μπάμπη Σδρόλα έκανε καλή κούρσα και θα μπορούσε να τερματίσει ακόμη υψηλότερα στην κατάταξη αν δεν είχε χτυπήσει στο τελευταίο εμπόδιο. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικότερο για τον αθλητή μας είναι πως επέστρεψε στους αγώνες και έδειξε να έχει καλύψει αρκετό από το χαμένο έδαφος. Νικητής με 13.49 ήταν ο Ιταλός Λορέντζο Περίνι και δεύτερος ο Ισπανός Γκαρσία Κοντρέρας με 13.54.
Τον εαυτό τους ξεπέρασαν οι δύο Ελληνίδες που μετείχαν στον τελικό των χαμηλών εμποδίων, η Έφη Θεοδώρου και η Ελπίδα Τόκα, αφού πέτυχαν φετινά ρεκόρ. Η Θεοδώρου τερμάτισε στην έβδομη θέση με 59.02 και μία θέση πίσω βρέθηκε η Τόκα με 59.28. Οι δύο αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να τα…ξανά πουν σε λίγες ημέρες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, σε μία κούρσα, όπου θα κυνηγήσουν χρόνους κάτω από τα 59.00. Στα 1.500 μ. η Ανθή Κυριακοπούλου τερμάτισε στην 10η θέση με 4.26.15, ενώ την ακολούθησε μία θέση πίσω η Αθηνά Κοίνη με 4.30.65. Καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Μιχάλης Μερτζανίδης στον τελικό του μήκους, όπου ήταν όγδοος με καλύτερο άλμα στα 7,73 μ. (-0,8).
Την πέμπτη θέση κατέλαβε η 4Χ100 μ. των Ανδρών με τους Στεργιούλη, Νυφαντόπουλο, Τριβυζά και Ζήκο, που τερμάτισε σε 39.72, ενώ στις γυναίκες οι Σαμάνη, Κεραμιδά, Σπανουδάκη και Σαρρή τερμάτισαν στην ίδια θέση με 45.11. Με τις σκυτάλες δεν έτρεξαν οι Κώστας Δουβαλίδης και Ελισάβετ Πεσιρίδου, που προέρχονται από τραυματισμούς. Μάλιστα η Πεσιρίδου τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε μαγνητική, προκειμένου να δώσει οριστικό τέλος στο πρόβλημα που την ταλαιπωρεί στο δικέφαλο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕsports.ert.gr.

2018-07-01 17:39:56

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ