Ασημακοπούλου: Ακόμα και με αυτοδυναμία, η ΝΔ θα είναι ανοιχτή σε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου (audio)

Η συνεννόηση, ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία, την οποία επικαλείται ιδιαιτέρως αυτή η κυβέρνηση έχει και κάποιες προϋποθέσεις, μια προϋπόθεση είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη και εντιμότητα στις σχέσεις, υποστήριξε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στην απλή αναλογική.

Η βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε ότι ιδιαιτέρως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου το μότο εκφράζεται από τα παράπονά σου στο δήμαρχο, δηλαδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα κομματικά και τα ιδεολογικά δεν έχουν τόσο μεγάλη βαρύτητα. Κάποιος στο τέλος πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις, κάποιος πρέπει να έχει την ευθύνη, αυτός είναι ο Δήμαρχος, αυτή είναι η πραγματικότητα, επεσήμανε. Δεν υπάρχει έλλειμμα δημοκρατικό στην Τ.Α, ανέφερε. Κάποιος πρέπει να παίρνει μια απόφαση και κάποιος πρέπει να προχωράει τα πράγματα. Αν υπάρχει απλή αναλογική αυτό θα γίνει πολύ πιο δύσκολο, εκτίμησε.
Η ακυβερνησία είναι δύσκολο και επικίνδυνο πράγμα, ιδίως σε περίοδο κρίσης, ανέφερε. Έχουμε αποδείξει ότι εμείς πάντα στα εθνικά θέματα δείχνουμε περίσσια υπευθυνότητα και θέλουμε να υπηρετήσουμε μια εθνική γραμμή, αλλά είναι ο ρόλος μας να αναδεικνύουμε ότι σε ορισμένα πράγματα δεν έχει γίνει σωστός χειρισμός. Άκουσα τον κο Καμμένο να λέει ότι θα επιστρέψουν οι στρατιωτικοί πριν το Πάσχα. Πιστεύω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα ιδίως τώρα που ο Ερντογάν έχει προκηρύξει εκλογές. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε όλοι, σε όλα τα διεθνή fora, υπογράμμισε.
Η βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενη στο ενδεχόμενο συνεργασιών του κόμματός της υποστήριξε ότι η ΝΔ σε κάθε περίπτωση έχει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα. Ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία -που αυτή φαίνεται να είναι η τάση αυτή τη στιγμή- θα είναι ανοιχτή σε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-04-20 10:54:28

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ