Ασύλληπτη η τραγωδία στην Αλγερία-Πάνω από 250 οι νεκροί (video)

Ο αριθμός των νεκρών από το αεροπορικό δυστύχημα στην Αλγερία ανήλθε σε 257, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Ιλιούσιν-76 κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Μπούφαρικ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων δυτικά του Αλγερίου.

Το αεροσκάφος κατευθυνόταν στην πόλη Μπεσάρ και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, επέβαιναν στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο πιλότος φέρεται να έκανε προσπάθεια να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, πριν την συντριβή.

UPDATEReports: 200 people killed after military plane crashes in #Boufarik Airport in #Algeria pic.twitter.com/C9uBUSaSG6
— Press TV (@PressTV) April 11, 2018

Το αεροπλάνο ήταν ένα τετρακινητήριο Ιλιούσιν-76, σοβιετικής κατασκευής και μετέπειτα ρωσικής, που μπορεί να μεταφέρει από 126 ως 225 επιβάτες.

🔴#DIRECT🔴 #AlgérieAu moins 105 morts, dont 26 ressortissants du Sahara occidental, dans un premier bilan
— Algérie24 (@Alg24net) April 11, 2018

Συνετρίβη σε έναν αγρό, στην περίμετρο του αεροδρομίου, λίγο μετά την απογείωσή του.
AP Photo/Anis Belghoul
Τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι 14 ασθενοφόρα βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος και ότι οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ενώ στα πλάνα φαίνεται μαύρος πυκνός καπνός να υψώνεται δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο και η ουρά του φλεγόμενου αεροσκάφους.

No survivors in #Boufarik plane crash, ‘around 200’ were on board: Algerian military source tells Agencies pic.twitter.com/MZJfCIUiD3
— sudhakar (@naidusudhakar) April 11, 2018

Το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το Τιντούφ, στα νότια της χώρας, όπου βρίσκονται προσφυγικοί καταυλισμοί των Σαχράουι (Σ.τ.Σ: οι Σαχράουι είναι οι κάτοικοι της πρώην Ισπανικής αποικίας της Σαχάρας, της σημερινής Δυτικής Σαχάρας, απόγονοι των νομαδικών μαυριτανικών φυλών που ζούσαν στην περιοχή από αιώνες. Σήμερα 150.000 Σαχράουι ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στα νότια της πόλης Τιντούφ στην έρημο της νοτιοδυτικής Αλγερίας).
AP Photo/Anis Belghoul
Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται έναν αξιωματούχο του FLN, του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, μεταξύ των θυμάτων είναι και 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο για την Απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας.
Τον Φεβρουάριο του 2014, ένα Lockheed C-130 Hercules της Πολεμικής Αεροπορίας της Αλγερίας κατέπεσε σε ορεινή περιοχή της χώρας σκοτώνοντας 77 επιβάτες–στρατιωτικούς με τις οικογένειές τους– ενώ ένας επιβάτης διασώθηκε.
Το υπουργείο Άμυνας είχε αποδώσει τα αίτια του δυστυχήματος στις κακές καιρικές συνθήκες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters-AFP, ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Άννα Παπασωτηρίου, Ευγενία Μυρίδουwww.ert.gr

2018-04-11 14:00:20

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ