Αφγανιστάν: Πολύνεκρη επίθεση με στόχο υπηρεσία για πρόσφυγες

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στην είσοδο κυβερνητικού κτιρίου και ένοπλοι εισέβαλαν σε αυτό κρατώντας δεκάδες ανθρώπους ομήρους. Η επίθεση εναντίον της Υπηρεσίας για τους Πρόσφυγες, πήρε τέλος με τον θάνατο των δύο ενόπλων που είχαν οχυρωθεί μέσα στο κτίριο που στεγάζει την υπηρεσία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης Αταουλάχ Χογκιανί, έπειτα από αρκετές ώρες με ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις.

This was the scene a few hours ago in Afghanistan’s Jalalabad after a suicide bomber detonated explosives outside the city’s Refugee and Repatriation Department pic.twitter.com/a08zQyUHF3
— TRT World Now (@TRTWorldNow) July 31, 2018

«Δύο δράστες φονεύθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίσει τον τελικό απολογισμό της επιχείρησης αυτής, που διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες.
Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη γα την επίθεση αυτή, αν και οι Ταλιμπάν έχουν εκδώσει ανακοίνωση με την οποία αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σημερινή επίθεση άρχισε όταν ένα μαύρο αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες σταμάτησε στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει την υπηρεσία προσφυγικών υποθέσεων και ένας ένοπλος βγήκε απ’ αυτό πυροβολώντας.
Καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλειαν την περιοχή, πυροβολισμοί και κρότοι από εκρήξεις χειροβομβίδων ακούγονταν, ενώ ένα σύννεφο πυκνού καπνού υψωνόταν στον ουρανό.
Ο Σοχράμπ Καντερί, μέλος του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου, δήλωσε πως περίπου 40 άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στο κτήριο, στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά στην αρχή της επίθεσης.
Η επίθεση φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας στην επαρχία Νανγκαρχάρ και γενικότερα στο Αφγανιστάν, όπου έπειτα από 17 χρόνια πολέμου οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος κλιμακώνουν τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων.

Αφγανιστάν: Ένοπλοι κρατούν ομήρους στην Τζαλαλαμπάντ

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFPwww.ert.gr

2018-07-31 16:45:12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ