Αχτσιόγλου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν οδηγεί σε υπέρβαση του αφορολόγητου ορίου (video)

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ και η κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους βρίσκει τις επιχειρήσεις να υπολογίζουν το κόστος.

Τη σημασία βελτίωσης του εισοδήματος των εργαζομένων υπογράμμισε η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενώ τόνισε ότι η αύξηση δεν οδηγεί σε υπέρβαση του αφορολόγητου ορίου. Επισήμανε ακόμα πως «η αύξηση των μισθών, σε μια οικονομία όπως η ελληνική, τονώνει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και λειτουργεί ως αναπτυξιακό μέτρο».

«Η ΝΔ παθαίνει αλλά δεν μαθαίνει», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, παίρνοντας αφορμή από το «νέο δράκο στο παραμύθι», όπως χαρακτηρίζει τη φημολογία για μείωση του αφορολόγητου ορίου.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Δ. Τζανακόπουλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής:
«Μετά την περικοπή των συντάξεων -που προς απογοήτευση της ΝΔ δεν εφαρμόστηκε ποτέ– ο νέος δράκος στο παραμύθι είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου που δήθεν θα απορροφήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2020 και μετά. Η ΝΔ παθαίνει αλλά δεν μαθαίνει».
Ο Εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε «θετικό το μέτρο 100%» και πρόσθεσε ότι πρέπει «να αξιολογήσουμε την δοσολογία που δόθηκε και ποιο είναι το μέλλον».
Ο Υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και «στα βήματα που έχουν γίνει στο μέτωπο αντιμετώπισης της αδήλωτης αλλά και της υποδηλωμένης εργασίας». Ανέφερε ότι το 2018 πληρώθηκαν υπερωρίες σε 380.000 έναντι μόλις 177.000 το 2017.
Πηγή: ΕΡΤwww.ert.gr

2019-01-30 18:13:38

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ