Αχτσιόγλου: «Η Ελλάδα θα βγει καθαρά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής»

H έξοδος από τα μνημόνια «συνιστά αναμφίβολα μια κομβική στιγμή στην ιστορία της χώρας», σημειώνει με έμφαση η Έφη Αχτσιόγλου, που εξηγεί αφενός το «γιατί», αφετέρου το πώς θα αλλάξει στην πράξη η καθημερινότητα των πολιτών. Και, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «η Ελλάδα θα βγει καθαρά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».
Για τα μέτρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέβαλε, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, μετά τον Αύγουστο δηλαδή, θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα όπως θα έχουν διαμορφωθεί, μεταξύ των οποίων και τα δημοσιονομικά περιθώρια για μέτρα στήριξης και ανακούφισης της κοινωνικής πλειονότητας».
Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρεται στη συνέντευξή της, αναλυτικά για τα ανοιχτά θέματα του χαρτοφυλακίου της και πρώτα, για τη νέα αρχιτεκτονική των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, μια αρχιτεκτονική που, όπως επισημαίνει, θα συμβάλει σταδιακά στη συνολική αλλαγή της εικόνας της αγοράς εργασίας. Ενώ μιλά επίσης για την Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή και η ενεργοποιεί τη ρύθμιση για την υποχρεωτική, εκ των προτέρων, ηλεκτρονική δήλωση της υπερεργασίας και των υπερωριών. Παραλλήλως, υπογραμμίζει μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι με τη διάταξη που φέρνει το αρμόδιο Υπουργείο προς ψήφιση στη Βουλή, τίθενται για πρώτη φορά κανόνες στις εργολαβίες.
Συλλογικές διαπραγματεύσεις και αύξηση του κατώτατου μισθού συνιστούν για την παρούσα κυβέρνηση «αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ανακτήσουν σταδιακά μέρος των όσων απώλεσαν στα χρόνια της κρίσης», ξεκαθαρίζει η Ε. Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της, κατηγορώντας εκ παραλλήλου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για «κροκοδείλια δάκρυα» που χύνουν στα ζητήματα αυτά.
Για το ονοματολογικό, τέλος, η υπουργός διαβεβαιώνει: «Η κυβέρνηση λειτουργεί με ιστορική ευθύνη στο ζήτημα αυτό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-10 09:00:17

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ