Βούλιαξε την αγορά της εστίασης, της καφεστίασης και της διασκέδασης ο αντικαπνιστικός νόμος

Η σχετική έρευνα σε 205 επιχειρήσεις εστίασης & διασκέδασης και σε 405 άτομα/πελάτες επιχειρήσεων εστίασης & διασκέδασης (ηλικίας 17+) πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από την εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2020.

Πάντως την ίδια στιγμή η πλειοψηφία των ιδιοκτητών των παραπάνω επιχειρήσεων απαντά σε ποσοστό ότι συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ το 30,3% διαφωνεί/μάλλον διαφωνεί και το 8,5% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Παράλληλα οι καταστηματάρχες σημειώνουν σε ποσοστό 60,2% ότι μειώθηκε η πελατεία στις επιχειρήσεις τους, λόγω της εφαρμογής του νόμου.

Εντυπωσιακά μεγάλο είναι το ποσοστό των πελατών για τους οποίους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εκτιμούν ότι είναι καπνιστές. Το 86,2% των πελατών είναι καπνιστές και μόλις το 13,8% δεν είναι.

Από την πλευρά τους οι 405 πελάτες στην ερώτηση: “Κατά την άποψη σας ο αντικαπνιστικός Νόμος είναι καλύτερα να παραμείνει ως έχει ή να υπάρχει πρόβλεψη και για τους καπνιστές κάτω από προϋποθέσεις (ειδικός χώρος, εξαερισμός κλπ.);”, απαντούν σε ποσοστό 68,4% να υπάρξει πρόβλεψη.

Οι πελάτες ακόμη πιστεύουν σε ποσοστό 50,3% ότι δεν θα ατονήσει με τον καιρό η εφαρμογή του νόμου, ενώ το 41,2% ότι θα ατονήσει με τον καιρό.

Τέλος όσοι από το δείγμα των πελατών δήλωσαν καπνιστές, απαντούν σε ποσοστό 32,3% ότι ελάττωσαν το κάπνισμα λόγω της εφαρμογής του νόμου, ενώ το 67,7% ότι δεν το έχει ελαττώσει.

Δείτε αναλυτικά την έρευνα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ