Β. Λεβέντης στην ΕΡΤ: Δεν ωφέλησε ο ΦΠΑ τα νησιά (video)

Κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά, για τα πεπραγμένα στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, αλλά και στον τομέα της οικονομίας για τον ΦΠΑ στα νησιά, άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε για άλλη μια φορά αντίθετος στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και εκτίμησε ότι ο ΦΠΑ δεν ωφέλησε.

«Βοήθησα πολύ στο να μην αυξηθεί το ΦΠΑ στα νησιά. Τρεις φορές πήρα τον πρωθυπουργό και του είπα ότι 80% έχει μειωθεί ο τουρισμός. Και αν από 1η Ιουλίου τους αυξήσετε το ΦΠΑ τότε θα πεθάνουν» δήλωσε ο κ. Λεβέντης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Επτά.
«Πρέπει να το δούμε εν συνεργασία με τους ξένους, μου είπε ο πρωθυπουργός» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης. «Και αυτό είναι το σωστό» τόνισε.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη συνέχεια υπογράμμισε πως «και το ότι το πήρε τελευταία στιγμή δεν ξέρουμε τι έδωσε. Γιατί είναι 15 εκ. όλη κι όλη. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση ο ΦΠΑ. Δεν ωφέλησε τρομερά ο ΦΠΑ τα νησιά. Απλά είναι ψυχολογικό θέμα».
Για το Μακεδονικό ο κ. Λεβέντης είπε πως αντιτίθεται στην υπογραφή που έβαλε ο Κοτζιάς στις Πρέσπες. «Θεωρώ ότι είχαμε ένα χαρτί να μην μπαίναν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, προκειμένου να κάνουν υποχωρήσεις. Πήγε ο Τσίπρας και τους είπε «μπαίνετε». Οπότε αυτοί γιατί να κάνουν υποχώρηση;»
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-06-30 13:00:53

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ