ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Απόφαση για έναρξη 48ωρων απεργιών

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 16/4 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου που θα αφορά στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία αναφέρει ότι: «Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, επαναβεβαιώθηκε η απόλυτη και ξεκάθαρη αντίθεση των εργαζομένων στο «Εθνικό έγκλημα» του ξεπουλήματος της ΔΕΗ , εξετάστηκε καλύτερη η οργάνωση του αγώνα απέναντι σε αυτή την καταστροφική επιλογή και ο συντονισμός των κινητοποιήσεων που σχεδιάζονται σε ολόκληρο τον Ομιλο ΔΕΗ.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των Βουλευτών, η αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των πολιτών για τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής αλλά και η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών ενάντια στον ακρωτηριασμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας».
Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει πως: «Υπενθυμίζεται πως με βάση τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία –Μέλη της προετοιμάζονται να δώσουν, με όρους κοινωνίας , έναν δυναμικό και ξεκάθαρο αγώνα για την ακύρωση των αποφάσεων που δίνουν τη χαριστική βολή στον Όμιλο ΔΕΗ και πλήττουν ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον».www.ert.gr

2018-04-16 17:11:37

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ