Γκλεζάκος: Η οικονομία θα πρέπει να τροφοδοτηθεί από πλούτο (audio)

Η πολιτική σταθερότητα και συναίνεση θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία στη μετά μνημόνιο εποχή υποστηρίζει ο κ. Μιχάλης Γκλεζάκος, καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να χτίσει μία ισχυρή οικονομία, η οποία με τη σειρά της θα έχει πλέον πραγματικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία.
Συνέντευξη: Μέρος Α

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, ο κ. Γκλεζάκος επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι προσπάθειες προκειμένου να ισχυροποιηθεί η παραγωγή και η οικονομία να τροφοδοτείται πλέον από πλούτο. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι σημαντικό να μειωθεί το κόστος κεφαλαίου ώστε να γίνουν ανταγωνιστικότερα τα ελληνικά προϊόντα, δηλαδή να επιταχυνθούν οι παρεμβάσεις σε μεταρρυθμίσεις όπως η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, η μείωση της γραφειοκρατίας και να συνδεθεί η παραγωγή με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Συνέντευξη: Μέρος Β

Ως προς τη γαλλική πρόταση που συνδέει την οικονομική ανάπτυξη με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ο κ. Γκλεζάκος σημείωσε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική πρόταση καθώς εξαλείφει τον κίνδυνο η χώρα να αναγκαστεί να επιστρέψει σε ένα πρόγραμμα διάσωσης σε περίπτωση που δεν θα μπορεί κάποια στιγμή να εξυπηρετήσει το χρέος της.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-04-05 13:14:39

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ