Γ. Κουμουτσάκος: «Ο ΥΠΕΞ επιχειρεί να συγκεντρώσει το σύνολο των εξουσιών»

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος σε «πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Βήμα της Κυριακής σχετικά με τον νέο Οργανισμό λειτουργίας του Υπουργείου Εξωτερικών που ετοιμάζει ο κ. Κοτζιάς», εκφράζει έντονη ανησυχία, σχολιάζοντας ότι «ο υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί να συγκεντρώσει το σύνολο των εξουσιών στο πρόσωπό του, υπονομεύοντας την εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου και καταργώντας απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας και θεσμικά αντίβαρα».
«Η κατάργηση της παρουσίας εκπροσώπου του Νομικού Συμβουλίου του κράτους στα υπηρεσιακά συμβούλια ή η δημιουργία παράλληλων δομών όπως η σύσταση γραφείου εσωτερικών υποθέσεων είναι μόνο δύο από τα πολλά παραδείγματα που καταδεικνύουν τη “λογική” που διέπει τον νέο Οργανισμό», τονίζει και χαρακτηρίζει «ενδεικτικό της αυταρχικής αντίληψης που χαρακτηρίζει τον κ. Κοτζιά ότι με βάση τις προτεινόμενες αλλαγές, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει στο εξής “τη συνολική ευθύνη για τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής”. «Αλλαγή που παραβιάζει το Σύνταγμα καθώς αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στο σύνολο της Κυβέρνησης και πρωτίστως στον Πρωθυπουργό», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι αν και εφόσον γίνουν πράξη αυτές οι αλλαγές, η επόμενη Κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας θα τις καταργήσει άμεσα. Με έναν νόμο και ένα άρθρο-όπως θα έλεγε κάποτε και ο ΣΥΡΙΖΑ».
«H Νέα Δημοκρατία θα διαμορφώσει έναν οργανισμό που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες ενός σύγχρονου, αξιοκρατικού και αποτελεσματικού Υπουργείου Εξωτερικών, στην υπηρεσία των εθνικών συμφερόντων και όχι των προσωπικών φιλοδοξιών και των ιδεοληψιών της παρούσας ηγεσίας του», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-29 19:25:32

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ