Γ. Πάνος: Ο οικονομικός αλφαβητισμός μπορεί να ενισχύσει τις θέσεις εργασίας και την επιχειρηματικότητα (audio)

Ο οικονομικός αλφαβητισμός μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα σε νεαρές ηλικίες και να οδηγήσει σε εμπεριστατωμένες αποφάσεις σε κρίσιμες περιόδους υποστηρίζει ο κ. Γεώργιος Πάνος Καθηγητής Χρηματοοικονιμικών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Adam Smith Business School.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, ο κ. Πάνος παρουσίασε και τα συμπεράσματα του συνεδρίου για τον οικονομικό αλφαβητισμό που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το Ινστιτούτο Οικονομικού Αλφαβητισμού από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Ο ίδιος ασχολείται και ερευνητικά με το θέμα του οικονομικού αλφαβητισμού διαμορφώνοντας ηλεκτρονική πλατφόρμα προς χρήση σε εκπαιδευτικά προγράμματα, υποστήριξε ότι τα προγράμματα αυτά θα λειτουργήσουν πιλοτικά σε 27 συνεταιριστικές τράπεζες μεταξύ των οποίων και της Καρδίτσας καθώς και στο υπουργείο Παιδείας της Σκωτίας.
Ο κ. Πάνος σημείωσε ακόμα ότι η εν λόγω ψηφιακή πλατφόρμα θα χρησιμεύσει καθώς μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στην εκπαίδευση. Ο ίδιος υποστήριξε αναφερόμενος σε συνάδελφο του από την Αμερική ότι οι αλφαβητισμοί στη σημερινή εποχή της υπερπληροφόρησης μπορεί να αποτελέσουν χάρτες πλοήγησης για την εκπαίδευση.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούληwww.ert.gr

2018-04-24 13:52:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ