ΔΕΗ: 535 εκ. οι οφειλές από πελάτες υψηλής -μέσης τάσης (video)

Έτοιμη να στείλει εξώδικα, ακόμη και να κόψει το ρεύμα για να περιορίσει τα «φέσια» από τις βιομηχανίες, εμφανίζεται η ΔΕΗ, καθώς οι οφειλές ανέρχονται στα 535 εκατομμύρια ευρώ από πελάτες υψηλής και μέσης τάσης.

Η επιχείρηση δηλώνει έτοιμη να επιστρατεύσει κάθε νομικό «όπλο» -από την αποστολή εξωδίκων μέχρι τη διακοπή ηλεκτροδότησης- για να σταματήσει την οικονομική της «αιμορραγία.»
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το πλέον πιθανό είναι η επιχείρηση να μη μείνει μόνο στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς διερευνά όλες τις νομικές ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί εναντίον της Χαλυβουργικής για την προάσπιση των οικονομικών της συμφερόντων, όπως για παράδειγμα για την έκδοση διαταγής πληρωμής του χρέους.
Παράλληλα, η ΔΕΗ βάλλει και κατά του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος έως τώρα δεν έχει διακόψει την ηλεκτροδότηση της βιομηχανίας, με συνέπεια να συνεχίζει να αυξάνεται σε καθημερινή βάση η οφειλή. Μάλιστα, γι’ αυτόν τον σκοπό έχει ήδη αποστείλει εξώδικο στον Διαχειριστή, ενώ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμη και να κινηθεί νομικά εναντίον του ΑΔΜΗΕ διεκδικώντας αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη.
Η εντολή για άρση εκπροσώπησης της Χαλυβουργικής στις αρχές Οκτωβρίου ήρθε μετά την εκπνοή και της τελευταίας προθεσμίας 30 ημερών, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε δώσει από τον Αύγουστο η ΔΕΗ για τον διακανονισμό του χρέους. Αν και η βιομηχανία επανήλθε τον Οκτώβριο ζητώντας νέα διορία έως τις αρχές του 2019, αρνήθηκε να καταβάλει ένα μέρος της οφειλής, όπως της είχε ζητήσει η ΔΕΗ, με συνέπεια η τελευταία να προχωρήσει στο αίτημα για άρση εκπροσώπησης.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρουwww.ert.gr

2018-11-17 13:00:51

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ