Δεκατρία Film Offices στην Ελλάδα για ξένες παραγωγές (video)

Δεκατρία γραφεία διευκόλυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών (Film Office) υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, με στόχο να διευκολύνει ξένους κινηματογραφιστές, παραγωγούς ντοκιμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους, και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τηλεοπτικές παραγωγές.

Τη δημιουργία του γραφείου διευκόλυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών  της Περιφέρειας Αττικής, «ενός θεσμού-εργαλείου» που θα καταστήσει την Αττική κρίσιμο παράγοντα και «πόλο επικοινωνίας, συντονισμού και συνεργασίας για την διευκόλυνση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών», ανακοίνωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος συνεχάρη την περιφερειάρχη και το ΕΚΟΜΕ για την άμεση ανταπόκριση στην κάλυψη ενός «σημαντικού κενού για την χώρα που αφορά τις οπτικοακουστικές παραγωγές και επενδύσεις». Χρειάστηκαν, πρόσθεσε, μόλις δύο χρόνια για συγκροτηθεί το «Film Office της Αττικής» το οποίο αποτελεί καταλυτικό παράγοντα προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών.
Σημείωσε ότι η μέχρι τώρα έλλειψη αντίστοιχων υπηρεσιών στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα να προτιμώνται γειτονικές χώρες, με συνέπεια τεράστια απώλεια εσόδων για την χώρα μας η οποία διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά προσέλκυσης τέτοιων επενδύσεων (πολιτιστικά μνημεία, τοπία, ιστορικά, υποδομές κ.α.).
H περιφερειάρχης αναφερομένη στη λειτουργία του «Film Office της Αττικής», τόνισε ότι δεν αφορά στενά την Αττική αλλά ευρύτερα τη χώρα και την εθνική οικονομία.
Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία, σημείωσε ότι πριν τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια έκανε τη στρατηγική επιλογή, μέσα από συνέργειες, να λειτουργήσει ως πόλος έλξης κρίσιμων ξένων επενδύσεων που, αφενός δημιουργούν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και αφετέρου να στηρίζουν επαγγέλματα και οικονομικούς τομείς που έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, «συμβάλλοντας έτσι, λόγω του ειδικού βάρους της Περιφέρειας, στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας».
Αναφερόμενη στη συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, ανακοίνωσε την πρόθεση «να γίνει η Αττική πόλος έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών και επενδύσεων που μπορούν να αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα. Να λειτουργήσουν, μέσα από αλληλεπιδράσεις, καταλυτικά, αλλάζοντας την εικόνα μίας χώρας ουραγού, σε χώρα που ανήκει στην κατηγορία εκείνων που κερδίζουν».
Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα], ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2019-01-29 17:14:16

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ