«Δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει Κολομβία- Αυτή η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται»

Στις 14 Μαΐου έρχεται στην Ελλάδα η τρόικα, όπου θα συζητηθούν τα προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης, ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για νέα μέτρα, αλλά ούτε και για να συνεχιστούν μέτρα που ήδη ισχύουν, καθώς υπερκαλύπτονται οι δημοσιονομικοί στόχοι. Ο κ. Τζανακόπουλος καταλόγισε σε μερίδα του Τύπου ότι δεν πρόβαλε τις επισκέψεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του γ.γ. του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, ενώ σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Βαγγέλη Μαρινάκη προαναγγέλλοντας μηνύσεις σε βάρος των Μαρινάκη- Κουρτάκη και κάνοντας λόγο για «εκβιαστικά δημοσιεύματα».
«Μεγάλη μερίδα του Τύπου αποφάσισε ότι δεν είχε λόγο να προβάλει την επίσκεψη Γιούνκερ καθώς τα όσα επιβεβαίωσε δεν ταιριάζουν με τις ιστορίες κατάρρευσης και καταστροφής που αναπαράγονται τόσο από τα αντιπολιτευόμενα μέσα όσο και από την ΝΔ και τον κ.Μητσοτάκη», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκινώντας τη σημερινή ενημέρωση.
«Διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε σκοπό να ανανεώσουμε την εντολή μας στην ώρα της», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Η ΝΔ ξαναέθεσε θέμα εκλογών για το φθινόπωρο του 2018 επιβεβαίωνοντας τελικά αυτό που αμφισβητεί: Το τέλος του μνημονίου και το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για τη χώρα.
Διαβεβαιώνουμε ΝΔ & κο Μητσοτακη πως έχουμε σκοπό να ανανεώσουμε την εντολή μας στην ώρα της.
— Δ. Τζανακόπουλος (@d_tzanakopoulos) April 30, 2018

«Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποδεχτεί την παλινόρθωση των κομμάτων που για δεκαετίες εξέθρεψαν ένα σύστημα διαφθοράς, διαπλοκής και παραεξουσίας διαφόρων ολιγαρχών που θεωρούν ότι οι πολίτες, η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη, οι δημοκρατικοί θεσμοί τους χρωστάνε. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μέτωπο με την συμμορίτικη ασυδοσία, την αυταρέσκεια και την προσβλητική για τη δημοκρατία αλαζονεία αυτού του συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας», πρόσθεσε.
«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα Κολομβία», δήλωσε ο κ.Τζανακόπουλος σχετικά με τ τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη το βράδυ του Σαββάτου.
«Η κυβέρνηση αυτή ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας. Ο κος Μαρινάκης πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του. Του ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες.Έχουμε ήδη κινήσει τις διαδικασίες και σκοπεύουμε να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του κ.Μαρινάκη όσο και κατά του κ.Κουρτάκη ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλει με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους δήθεν αποκαλύψεις.
«Ανακοινώνουμε ότι τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του Βήματος όσο και των Παραπολιτικών δεν θα μείνουν αναπάντητα» πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη εάν ήταν σωστός ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορος» που απέδωσε στον κ. Μαρινάκη.

Ενημερώνουμε τον κο Μαρινάκη και τους συνεργάτες του ότι αν θεωρούν ότι μια άλλη κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά του ή θα του εξασφαλίσει μια καλύτερη μεταχείριση, ο ελληνικός λαός θα τους  απογοητεύσει ξανά.
— Δ. Τζανακόπουλος (@d_tzanakopoulos) April 30, 2018

«Καλούμε τον κ.Μητσοτάκη ο οποίος επισήμως έχει ταυτίσει τον εαυτό του με τον κο Μαρινάκη, να μας εξηγήσει το λόγο αυτής της ταύτισης. Να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει διωκόμενο επιχειρηματία», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Είναι η 8η μέρα που ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει στο καίριο ερώτημα: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω οφσόρ την εταιρία της συζύγου του το 2017;
Να το καταλάβει αυτό ο κ.Μαρινάκης. Την τελική ευθύνη για ότι βγαίνει από το γραφείο του πρωθυπουργού την έχει ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε τονίζοντας: «Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα όπως και πριν»., ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάσε ο ΥΠΟΙΚ χαιρετίστηκε από τα κ-μ της ΕΖ, ενώ καθορίστηκαν και οι ημερομηνίες σταθμοί για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τη συμφωνία για τη μεταπρογραμματική εποπτεία.
— Δ. Τζανακόπουλος (@d_tzanakopoulos) April 30, 2018

«‘Εχουμε πει ότι η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής από την Τουρκία δεν βοηθάει ούτε τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά ούτε την Τουρκία», τόνισε τέλος ο κ.Τζανακόπουλος.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-04-30 16:38:05

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ