Διαδήλωση με ευλαβική τήρηση των αποστάσεων κατά Νετανιάχου – ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 2000 άτομα διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ, μετά από κινητοποίηση μέσω Facebook από το λεγόμενο κίνημα των «μαύρων σημαιών» και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Yitzhak-Rabin.

Ευλαβικά κράτησαν τις αποστάσεις μεταξύ τους για να προστατευθούν από την πανδημία του κορoνοϊού, η οποία μόλυνε πάνω από 13 000 άτομα στο Ισραήλ και σκότωσε 172 ανθρώπους.

Η διαδήλωση είχε κυρίως στόχο να αντιτεθεί στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ του Μπένι Γκαντζ, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος και του ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά.

Στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα του Ισραήλ Τελ Αβίβ, απευθύνθηκε έκκληση να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός Μπιέντζαμιν Νετανιάχου, στον οποίο θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Οι διαδηλωτές έφεραν πανό με την φωτογραφία του Νετανιάχου που έγραφε «Πρωθυπουργός του εγκλήματος» και φώναξαν συνθήματα όπως «Μπίμπι πήγαινε στο σπίτι σου» και «Νετανιάχου παραιτήσου».

Η διαδήλωση στο Τελ Αβίβ είναι η πρώτη μεγάλη διαδήλωση που διοργανώνεται μετά από την απόφαση για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Νετανιάχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ