ΔΝΤ: Στο Τέλος Ιουλίου η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλωσορίζει τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς θεωρεί ότι θα περιορίσει σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο τους οικονομικούς κινδύνους της Ελλάδας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις., ενώ αύριο στην Αθήνα,  ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν  παρουσιάζει τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έκθεσης για το ‘Αρθρο 4 .
Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα της Έκθεσης του ‘Αρθρου 4, ο Τζέρι Ράις εκτίμησε πως τα τελικά ευρήματα θα έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου.
Η «καταληκτική δήλωση» του Ταμείου περιέχει ορισμένα αρχικά συμπεράσματα, στα οποία, όμως, δεν συμπεριλαμβάνεται η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους (DSA), καθώς αυτή είναι μέρος της ευρύτερης έκθεσης για του ‘Αρθρου 4, τα τελικά αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στον Ιούλιο.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως το Ταμείο θα συνεχίζει να στηρίζει τη χώρα μέσω της μεταπρογραμματικής εποπτείας, η οποία, όπως είπε, είναι «φυσιολογική κατάσταση  που προβλέπεται για κάθε χώρα που εξέρχεται από ένα πρόγραμμα». Σχετικά με το αντικείμενο αυτής της εποπτείας, είπε πως θα ελέγχει τα αποτελέσματα αλλά και την πορεία εφαρμογής των συμφωνημένων πολιτικών.
«Αν κοιτάξετε την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, τη Κύπρο, αν κοιτάξετε τις άλλες χώρες στον κόσμο, αυτή η μεταπρογραμματική εποπτεία είναι μια πολύ φυσιολογική διαδικασία για το ΔΝΤ», πρόσθεσε.
Όσον αφορά το πως θα γίνεται η αξιολόγηση στο πλαίσιο αυτής της νέας εποπτείας, ο εκπρόσωπος διευκρίνισε: «Δεν υπάρχει προκαθορισμένος χρόνος. Δεν είναι αξιολογήσεις επί τρίμηνης βάσης.  Είναι πολύ πιο ευέλικτο από αυτό».
Αναφερόμενος στις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup, ο κ. Ράις τις χαρακτήρισε  «ορόσημο», σημειώνοντας πως αποτελούν αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός και παρέπεμψε στη πρόσφατη τοποθέτηση που έκανε η Κριστίν Λαγκάρντ για το συγκεκριμένο θέμα με δήλωση, στην οποία επαίνεσε την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με τα πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-28 17:49:35

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ