Δοκιμές στη Μεγάλη Βρετανία με μεταγγίσεις πλάσματος από ασθενείς που ανάρρωσαν – ΚΟΣΜΟΣ

Αίμα από ασθενείς που ξεπέρασαν τον κορονοϊό θα συγκεντρώσει η Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να εξεταστεί αν η μετάγγιση πλάσματος μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση άλλων ασθενών.

Η υπηρεσία αιμοδοσίας του NHS, του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας, «θα συγκεντρώσει πλάσμα αίματος από ανθρώπους που ανέρρωσαν από την ασθένεια αυτή», δήλωσε εκπρόσωπό της. «Σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε αρχικά σε δοκιμές για πιθανή θεραπεία της covid-19», πρόσθεσε.

«Αν εγκριθεί, οι δοκιμές θα εξετάσουν αν η μετάγγιση πλάσματος από ασθενείς που ανέρρωσαν μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση ασθενών της covid-19 και τις πιθανότητες επιβίωσής τους», επεσήμανε η υπηρεσία.

Πήραν την έγκριση από την FDA δοκιμαστικές θεραπείες με υδροχλωροκίνη στις ΗΠΑ

Στο μεταξύ στις ΗΠΑ η Novartis έλαβε έγκριση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να ξεκινήσει δοκιμές για το αν η υδροχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας, είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανακοίνωσε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία σήμερα.

Το φάρμακο αυτό, που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για τη θεραπεία της ελονοσίας, έλαβε αυτό τον μήνα άδεια από την FDA για μη εγκεκριμένη χρήση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι είναι αποτελεσματικό.

Η Novartis σκοπεύει να βρει 440 ασθενείς για την φάση ΙΙΙ της έρευνας της μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Πολλές φαρμακοβιομηχανίες όπως η Roche, η Novartis και η Gilead Sciences δοκιμάζουν φάρμακά τους για άλλες ασθένειες για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Ωστόσο κάποιοι ανησυχούν ότι η προώθηση της υδροχλωροκίνης από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έχει επισκιάσει τους κινδύνους του φαρμάκου, στους οποίους περιλαμβάνονται απώλεια όρασης και καρδιακά προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ