Δ. Κουτσούμπας: Tη φανέλα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια τη μοιράζονται ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Για υλοποίηση των επιλογών του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων, με αφορμή το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αυτό που κατάφεραν είναι να δώσουν στη γειτονική χώρα συστατική επιστολή για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η συμφωνία, η οποία είναι προϊόν της απροκάλυπτης παρέμβασης αυτών των δυνάμεων, στόχο έχει να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφ. «Έθνος της Κυριακής», ο Δ. Κουτσούμπας.
«Γι’ αυτόν τον λόγο, η όλη διαδικασία επικεντρώθηκε στο όνομα της γειτονικής χώρας, ενώ μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όχι μόνο παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, αλλά η κατάσταση περιπλέκεται με την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των ανιστόρητων θέσεων περί «Μακεδονικού έθνους», «Μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν βασικά στηρίγματα του αλυτρωτισμού. Κατά συνέπεια είναι μια συμφωνία που δεν μπορεί να εξασφαλίσει λύση προς όφελος του ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής» πρόσθεσε.
Απαντώντας στις κατηγορίες που εκτοξεύονται από τη μεριά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί αλλαγής θέσης του ΚΚΕ για το θέμα αυτό, καταρχήν υπενθύμισε την σταθερή θέση του κόμματος ότι «πραγματική λύση σημαίνει εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων, αλλαγές τώρα στο Σύνταγμα της πΓΔΜ και όχι στο απώτερο μέλλον. Σημαίνει ότι η όποια σύνθετη ονομασία erga omnes, πρέπει να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό, πως εγγύηση για πραγματική λύση είναι να μην ενταχθεί η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ».
«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανακάλυψαν αλλαγή στάσης του ΚΚΕ, μπορούν να διαβάσουν ακόμα και ανακοίνωση του ΚΚΕ πριν από 10 χρόνια, το 2008, λίγο πριν από την τότε Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όταν και τότε μιλούσαμε για το παζάρι για το όνομα της πΓΔΜ στο έδαφος των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε τη φανέλα του ΝΑΤΟ τη φορούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα τη μοιράζονται και με το ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
Ερωτηθείς αν θεωρεί ακόμα υπαρκτό το σενάριο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο απάντησε ότι η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας ερμηνεύεται αν δει κανείς τη μεγάλη εικόνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή και τον αναβαθμισμένο ρόλο «που διεκδικεί η Τουρκία σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα δηλαδή με την ελληνική άρχουσα τάξη».
«Απ’ αυτή τη σκοπιά θεωρούμε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, το οποίο δεν εξαρτάται μόνο από τα «παιχνίδια» στο εσωτερικό της Τουρκίας, όπως λέει η κυβέρνηση με τη γνωστή τακτική του εφησυχασμού και την προσπάθεια της να εμφανίσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως δήθεν εγγυητές του διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων της χώρας» πρόσθεσε.
Είπε ότι η επόμενη μέρα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «νέα αφαίμαξη στο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών και νέα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου».
Πρόσθεσε ότι η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) από την κυβέρνηση, η οποία απέρριψε την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου των 530 συνδικάτων που έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή, θα είναι «μια καρικατούρα, ένας μηχανισμός μονιμοποίησης της εργασιακής ζούγκλας»».
Είπε ακόμα ότι «τα ψίχουλα που ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση στον κατώτερο μισθό θα τα ξαναπάρει πίσω από το λαό διπλά και τριπλά από τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και απ’ όλα τα υπόλοιπα μέτρα».
Χαρακτήρισε τη χρήση «γλώσσας μετεμφυλιακής εποχής» εκ μέρους ορισμένων στελεχών της ΝΔ ως έκφραση της αντιδραστικοποίησης του πολιτικού συστήματος και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όχι μόνο με την άνοδο ακροδεξιών-φασιστικών-εθνικιστικών δυνάμεων, αλλά και με την αντιδραστικοποίηση των άλλων αστικών κομμάτων και με πιο αντιδραστική μετατόπιση και του οπορτουνιστικού ρεύματος, όλων των ροζ αποχρώσεων της «Αριστεράς», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι στη χώρα μας.
«Μετεμφυλιακές εποχές δεν θυμίζουν μόνο ο αντικομμουνισμός στελεχών της ΝΔ. Μετεμφυλιακές εποχές θύμισε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την προστασία που προσέφερε στο άγαλμα του Τρούμαν και το πως αντιμετώπισε τους διαδηλωτές» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας το «yes men» προς τις ΗΠΑ και τον Αμερικανό πρέσβη έχει ενταθεί από την «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι έναν 17χρονο τον νοιάζει πώς θα εξασφαλίσει ένα μέλλον χωρίς ανασφάλεια και αβεβαιότητα, αλλά με δικαιώματα.
«Σ’ αυτόν τον αγώνα πολύτιμο εφόδιο είναι όλη η ιστορία της ανθρωπότητας και η πιο πρόσφατη και η πιο παλιά. Αυτή η ιστορία πρέπει να διδάσκεται, να γίνεται κτήμα όλο και περισσότερων νέων, μαζί βεβαίως με τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτή, με πιο βασικό ότι το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας δεν είναι αιώνιο, ότι όταν ένας λαός αποφασίσει να πάρει τη ζωή στα χέρια του, όταν αποφασίσει ο ίδιος να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, τότε μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, μπορεί να νικήσει αυτόν που στα μάτια του φαίνεται ανίκητος» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-17 16:49:59

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ