ΕΕ: Σε συμφωνία για το μεταναστευτικό κατέληξαν τελικά οι 28 ηγέτες

Σε συμφωνία σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος κατέληξαν οι 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από σχεδόν 12 ώρες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση της Ιταλίας, που απειλούσε με βέτο.
«Οι ηγέτες των 28 χωρών της Ε.Ε. συμφώνησαν στα συμπεράσματα της συνόδου, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τη μετανάστευση», γνωστοποίησε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

EU28 leaders have agreed on #euco conclusions incl. migration.
— Donald Tusk (@eucopresident) June 29, 2018

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε καλό σημάδι τη συμφωνία που επιτεύχθηκε έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις.
«Η ευρωπαϊκή συνεργασία είναι αυτή που υπερίσχυσε», σχολίασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.
Νωρίτερα η Άγκελα Μέρκελ ζήτησε να στηριχτούν οι χώρες που είναι στην γραμμή πρώτης υποδοχής των προσφύγων και των μεταναστών.
Ουγγαρία, Ολλανδία και Αυστρία δήλωσαν ότι δεν αντέχουν άλλους μετανάστες, με τον Αυστριακό Καγκελάριο να ξεκαθαρίζει ότι η χώρα του δεν θα δέχεται πρόσφυγες που θα επαναπροωθεί η Γερμανία.
Εμείς ζητάμε τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, τη στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής και την αναβάθμιση της δραστηριότητας της Frontex, καθώς, και ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης των χωρών προέλευσης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τόνισε ο πρωθυπουργός, στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Βέτο από την Ιταλία-Προσπάθειες γεφύρωσης διαφορών-Αναβολή συνέντευξης Τούσκ-Γιούνκερ (video)www.ert.gr

2018-06-29 05:58:35

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ