ΕΕ: Συνολική συμφωνία στο αυριανό Eurogroup για την Ελλάδα

Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες για συνολική συμφωνία στο καθοριστικό Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018, που θα αφορά το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης και το ύψος της τελικής εκταμίευσης των δανείων, τη ρύθμιση του χρέους και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής επιτήρησης.
Κοινοτικός αξιωματούχος υποστήριξε ότι έχει υλοποιηθεί σχεδόν το 90% των προαπαιτουμένων. Όσον αφορά την τελευταία δόση, είπε ότι θα ανεβάζει το ταμειακό απόθεμα της χώρας μας στα 20 δισ. ευρώ ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται το χρέος μέχρι το 2020.
Σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, σημείωσε ότι εξετάζεται η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, αλλά και η επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, υπό τον όρο ότι τηρούνται τα συμφωνηθέντα και ο μηχανισμός που συνδέει την αποπληρωμή του χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης.
Την ελπίδα ότι στη Σύνοδο της Πέμπτης θα γίνει το τελευταίο βήμα στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε η Γερμανίδα Καγγελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Κατηγορηματικά διέψευσε το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος ο Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ένα μεταμφιεσμένο τέταρτο μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο EWG που θα συνεδριάσει την Πέμπτη πριν το Eurogroup, θα εξετάσει την έκθεση των ευρωπαϊκών Θεσμών για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Την ισχυρή δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, επανέλαβε από τη Νέα Υόρκη ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Σχετική είδηση: ΕΕ: Αισιοδοξία για συνολική συμφωνία την Πέμπτη – Μέρκελ: Ελπίζω να τα καταφέρουμεwww.ert.gr

2018-06-20 06:34:54

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ