Εικονικός συναθλητής μέσω επαυξημένης πραγματικότητας

Έναν εικονικό συναθλητή μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (AR) παρέχει το Ghost Pacer- ένα augmented reality headset σχεδιασμένο για να βοηθά στην προπόνησή τους αθλητές και φίλους της γυμναστικής γενικότερα.

Αυτό που κάνει είναι να προβάλλει virtual εικόνες στον οπτικό πεδίο του χρήστη- και επί της προκειμένης ένα «avatar» ενός άλλου δρομέα στη διαδρομή μπροστά. Ο εικονικός αυτός συναθλούμενος μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να τρέχει με μια συγκεκριμένη ταχύτητα, ώστε να βοηθά αποτελεσματικά κατά την άσκηση, ή να ρυθμιστεί έτσι ώστε να κινείται με βάση μια προηγούμενη διαδρομή- είτε του ίδιου του χρήστη, είτε κάποιου άλλου. Όπως σημειώνει το New Atlas, ο δρομέας αυτός δεν είναι απλά ένας «άπιαστος στόχος» για τον χρήστη/ αθλούμενο, καθώς μπορεί να τον ξεπεράσει – ή, με τη σειρά του, ο ίδιος ο εικονικός δρομέας μπορεί να ξεπεράσει τον χρήστη κατά πολύ, εάν οι επιδόσεις του δεν είναι αυτές που θα του επέτρεπαν να συμβαδίσει.

Ο εικονικός συναθλητής ελέγχεται μέσω της εφαρμογής Ghost Pacer, που επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν τη διαδρομή και την ταχύτητά του, και παράλληλα καταγράφει τις επιδόσεις τους. Επίσης, συγχρονίζεται με το κοινωνικό δίκτυο Strava, που απευθύνεται σε δρομείς και ποδηλάτες, κάτι που με τη σειρά του επιτρέπει τη δημιουργία διαδρομών άλλων χρηστών σε διαδρομές για το avatar του Ghost Pacer.

Το headset είναι ελαφρύ ώστε να μπορεί να το φορά κανείς εύκολα όταν τρέχει- εμφανισιακά θυμίζει περισσότερο ένα ζευγάρι γυαλιά ελαφρώς μεγαλύτερο από ό,τι συνήθως, με βάρος 90 γραμμάρια. Η οθόνη έχει ανάλυση 1280×720 και οπτικό πεδιο 30 μοιρών. Η μπαταρία διαρκεί περίπου έξι ώρες και χρειάζεται φόρτιση μίας ώρας μέσω USB-C.

Επίσης, υπάρχει και μια Pro έκδοση του headset, που μπορεί να συνδέεται με κάποια smartwatches για τη συλλογή περισσότερων δεδομένων. Παράλληλα, μπορεί να συγχρονίζεται με την εφαρμογή Vimazi RunCrush, για να αλλάζει το avatar ρυθμό τρεξίματος σε διαφορετικά σημεία της διαδρομής.

Προς το παρόν, οι δημιουργοί του αναζητούν χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας crowdfunding Kickstarter, όπου έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τον στόχο των 25.000 δολαρίων (είναι ήδη πάνω από 82.000). Τα pledges παραγγελιών αρχίζουν από 199 δολάρια για την κανονική έκδοση, και από εκεί και πέρα κινούνται ανοδικά. Η διάθεσή του αναμένεται να αρχίσει τον Ιούλιο του 2021.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ