Εισαγγελική παραγγελία να διερευνηθεί το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση (video)

Γραπτή παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση στη Βουλή. Συγκεκριμένα, στην παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση. Παράλληλα, αναφέρει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης.
Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κώστα Μπαρμαπρούση στη Βουλή. Μιλώντας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Βουλής ο βουλευτής σε ένα φασιστικό παραλήρημα τόνισε : «επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της. Να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να συλλάβει τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία! Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες.» προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην αίθουσα.
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο τόνισε «Σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο πέσανε οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή ευθύτατα κάλεσε πραξικόπημα εναντίον του πολιτεύματος, κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα και μάλιστα με την επίνευση της πλειοψηφίας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής». Παράλληλα με εισήγηση του Νίκου Βούτση αφαιρέθηκε ο λόγος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο υπόλοιπο της συζήτησης,
Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή, διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές και ότι υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και τονίζοντας ότι υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα και συγκεκριμένα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και του άρθρου 135 για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας- κάλεσε τη Δικαιοσύνη για άμεση άσκηση ποινικής δίωξης.

Παράλληλα μαζί με τον αναπληρωτή Άμυνας Φώτη Κουβέλη κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά κατά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι μαζί με τον «Φώτη Κουβέλη, εγχειρήσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα του βίντεο στον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα».
«Όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία», συμπλήρωσε και σημείωσε: «Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας και ακριβώς στο πλαίσιο της υποχρέωσης και του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα που έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις, κανένας δεν δικαιούνται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει».

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Μπαρμαπρούση έκανε και το ΓΕΕΘΑ: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων».
Λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με εντολή της ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο την διενέργεια έρευνας για τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σχετικά δημοσιεύματα.
Ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, είχε ζητήσει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του βουλευτή μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων, τον χαρακτηρισμό των οποίων θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα.
Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής μετά τις τελευταίες εξελίξεις με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή.
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, λόγω της δηλώσεως του βουλευτού Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, δηλώσεως η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής της ΧΑ, αποφάσισα, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ΚΟ του κόμματος το εξής: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός ΚΟ του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» ανεφέρει ο κ. Μιχαλολιάκος.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις Μπαρμπαρούση.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται επεισόδιο από μέλη των αρνητών της Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε μόνο με τους τυπικούς κανόνες τους αρνητές της δημοκρατίας και υποψήφιους κατάδικους μίας εγκληματικής οργάνωσης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, και απηύθυνε έκκληση στις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να επιδείξουν ευθύνη και να έχουν εγρήγορση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.
«Όσα ακούσαμε είναι άνω ποταμών και δεν έχουν ακουστεί ποτέ στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων και χωρίς καμία αμφιβολία τα καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.
«Όταν μιλάμε για δολοφόνους, για μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση που βρίσκεται υπόδικη, αυτό από μόνο του τα λέει όλα: Και για την ηγεσία της και για τους βουλευτές της και για τους εκάστοτε πληρωμένους μπράβους που χρησιμοποιεί ως μέλη της για να δολοφονούν αθώους συμπολίτες μας. Ο ελληνικός λαός γι’ αυτό πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, το λαϊκό κίνημα το ίδιο να τους τσακίσει οριστικά» υπογράμμισε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Με δηλώσεις του στο» NEO KANAΛΙ», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα εκτός δημοκρατικού τόξου. Και θεωρούν ότι ο Στρατός δίνει τη λύση. Αυτήν την αντίληψη έχουν. Η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε κυρίως από απελπισμένους ανθρώπους που τους κόψανε τους μισθούς και τις συντάξεις. Δεν είναι νεοναζί οι συμπολίτες μας αυτοί. Και ο Χίτλερ δημοκρατικά εκλεγμένος ήταν. Στην πορεία όμως ξεκίνησε να δολοφονεί μαζικά».
Σχετικές ειδήσεις:

Διενέργεια έρευνας από την Εισαγγελία για τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση – Εκτός ΚΟ της ΧΑ ο βουλευτής (video)
Εισαγγελική έρευνα για Μπαρμπαρούση-Κοντονής:Σωρεία τα ποινικά αδικήματα-Τα πρακτικά στον εισαγγελέα
Δ. Τζανακόπουλος: Ευθύνεται ο Κ. Μητσοτάκης για το φασιστικό εσμό
Η Χρυσή Αυγή σκέφτεται να αποκηρύξει τις απόψεις Μπαρμπαρούση για να να γλυτώσει τη δίωξη
www.ert.gr

2018-06-15 18:00:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ