Εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» εγκατέλειψαν τη Συρία

0
13

Η Ιορδανία επιβεβαίωσε σήμερα ότι υποδέχθηκε 800 Σύρους, μέλη της οργάνωσης εθελοντών διασωστών Λευκά Κράνη που δρα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας και τις οικογένειές τους, οι οποίοι θα μεταφερθούν στη Γερμανία, τον Καναδά και την Βρετανία, καθώς η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο την ώρα που τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα ανακτούν τον έλεγχο ανταρτοκρατούμενων περιοχών στη νότια Συρία.
Λίγο νωρίτερα το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι μετέφερε στο βασίλειο εκατοντάδες Σύρους μέλη της οργάνωσης και τις οικογένειές τους.
«Λόγω του κινδύνου που υπήρχε για τη ζωή» των μελών της οργάνωσης Λευκά Κράνη, η Ιορδανία δέχθηκε «για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς» να τους υποδεχθεί, προτού μεταφερθούν σε τρίτες χώρες, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του ιορδανικού υπουργείου Εξωτερικών Μοχάμεντ αλ Κάγεντ.
Το βασίλειο συμφώνησε να τους υποδεχθεί κατόπιν αιτήματος που του απηύθυναν η Βρετανία, η Γερμανία και ο Καναδάς να τους παραχωρήσει προσωρινά άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους προτού μεταφερθούν στη Δύση, προσθέτει στην ανακοίνωση αυτή ο Μοχάμεντ αλ Κάγεντ.
Λίγο νωρίτερα ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού είχε μεταδώσει ότι οχτακόσιοι Σύροι, μέλη της οργάνωσης Λευκά Κράνη και οι οικογένειές τους, απομακρύνθηκαν προς το Ισραήλ και από εκεί μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία.
Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-07-22 12:45:29

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ