Εκτεταμένες έρευνες στη Γερμανία για παράνομη εισαγωγή μεταναστών εργατών

0
23


Σε περισσότερα από 40 σπίτια και επιχειρήσεις σε πέντε κρατίδια εκτείνεται η έρευνα της γερμανικής αστυνομίας για την παράνομη εισαγωγή στη χώρα μεταναστών για να εργαστούν στην βιομηχανία συσκευασίας κρεάτων.

Η αστυνομία αναζητά για να ανακρίνει περισσότερους από 80 αλλοδαπούς εργαζόμενους, οι οποίοι προέρχονται ως επί το πλείστον από χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ, όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Στο επίκεντρο της έρευνας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, βρίσκονται δύο εταιρείες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εισήγαγαν παράνομα στη Γερμανία τους εργαζομένους αυτούς για να εργαστούν στον τομέα της συσκευασίας κρεάτων, πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η έρευνα επικεντρώνεται σε 10 κύριους υπόπτους.

Ο τομέας της συσκευασίας κρεάτων της Γερμανίας έχει δεχθεί έντονα πυρά φέτος για την διαδεδομένη ανάθεση εργασίας με υπεργολαβία σε μετανάστες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, καθώς ο συνωστισμός τους σε δομές στέγασης και η ελλιπής επίβλεψή τους κατηγορείται για την επιτάχυνση της διασποράς της COVID-19 με την εμφάνιση νέων τοπικών εστιών του νέου κορονοϊού.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΣ.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ