Ενέργεια, Δημόσιο, προϋπολογισμός στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με τους Θεσμούς (video)

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών με βασικά θέματα ιδιωτικοποιήσεις και δημόσια διοίκηση, ενώ έως τώρα δεν έχει γίνει περαιτέρω συζήτηση για το θέμα των «κόκκινων δανείων». Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί αύριο μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής των Θεσμών στην τελευταία τους συνάντηση. Στις 27 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει την έκθεσή της για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης και την υλοποίηση των 16 δράσεων.

Όπως ανέφερε νωρίτερα κυβερνητικός αξιωματούχος που μετέχει στις συζητήσεις, δεν αποκλείεται τελικώς το ενδεχόμενο παράτασης του νόμου Κατσέλη, ενώ το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια δεν θα είναι μέρος της δεύτερης μεταμνημονιακής έκθεσης.
«Δεν έχουμε σκεφτεί αν θα υπάρξει παράταση. Θέλουμε πάντως να το τελειώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση στους θεσμούς για τις 120 δόσεις, ενώ για τον κατώτατο μισθό δεν απέκλεισε να προχωρήσει η κυβέρνηση μονομερώς στην αύξηση του κατώτατου μισθού (ως προς το ποσοστό αύξησης).
«Και στην Πορτογαλία λέγανε τα ίδια και προχώρησαν οι Πορτογάλοι και είχαν δίκιο οι Πορτογάλοι. Βέβαια το συζητάμε. Τους λέμε τους λόγους και πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες για την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, αλλά και θετικές», είπε.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι δανειστές θα ενοχληθούν αν δεν καλύψει η χώρα μας και τις 16 δεσμεύσεις.
Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr

2019-01-24 16:32:40

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ