Επίθεση από ενόπλους σε γραφεία του υπουργείου Παιδείας στο Αφγανιστάν

Δυο άνθρωποι εχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη με άνδρες των σωμάτων σφαλείας που έχουν εμπλακεί ένοπλοι που  επιτέθηκαν σήμερα σε γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην πόλη Τζαλαλάμπαντ του Αφγανιστάν.
Οι ένοπλοι πυροδότησαν εκρηκτικά την ώρα που διεξάγονταν εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο της Τζαλαλαμπάντ στις οποίες συμμετέχουν περίπου 16.000 μαθητές.    Η επίθεση ξεκίνησε περίπου στις 07:30 ώρα Ελλάδας και σύμφωνα με τον πρώτο προσωρινό απολογισμό έχουν σκοτωθεί δύο άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων φρουρός, ενώ έχουν τραυματιστεί ακόμη πέντε οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Άγνωστος παραμένει ο αριθμός  των ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, όπου έχουν μπεί οι δυνάμεις της αστυνομίας. Ο διοικητής της αστυνομίας  σε τηλεοπτικές δηλώσεις του τόνισε  οτι προτεραιότητα είναι  να σωθούν οι εγκλωβισμένοι.
Την ευθύνη για  την επιθεση αυτή δεν εχει αναλάβει  καμία οργάνωση μεχρι τώρα. Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, πρόκειται για την τρίτη επίθεση στην Τζαλαλάμπαντ μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε μια ομάδα Σιχ την 1η Ιουλίου και μια δεύτερη που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι χθες Τρίτη, την ευθύνη της οποίας ανελαβε το Ισλαμικό κράτος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, DPAwww.ert.gr

2018-07-11 07:56:03

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ