Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο θέμα των Σκοπίων (video)

Για μυστική διπλωματία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ανταποκριτές ξένου τύπου.
Επίθεση στην κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στη χώρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου για μυστική διπλωματία..

«Ο έτερος κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω θέσει το πλαίσιο για μία ενδεχόμενη συμφωνία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνταγματική αναθεώρηση και η αντιμετώπιση των θεμάτων αλυτρωτισμού και εθνικής ταυτότητας. Η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα με τελείως λάθος τρόπο. Δεν ξέρω αν ήθελε να το λύσει ή να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ. Δίχασε την κοινωνία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Σε ερώτηση μάλιστα για το αν θα δεσμεύει την ΝΔ μία συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή και η οποία μπορεί ψηφιστεί παρά τη διαφωνία της ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως προφανώς οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν τις χώρες.
Σε σχέση με την ένταση στο Αιγαίο και την τουρκική προκλητικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως σε καμία περίπτωση δε θα είχε ως υπουργό τον Πάνο Καμμένο, μια και η αφόρητη, όπως τη χαρακτήρισε «κυβερνητική διγλωσσία δημιουργεί μείζον εθνικό ζήτημα. Ο κ. Τσίπρας είναι αδύναμος και αναγκάζεται να κρατήσει υπουργό τον κ. Καμμένο αλλά το κόστος για τη χώρα είναι μεγάλο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «άλλα λέει το υπουργείο Άμυνας και άλλα το Μέγαρο Μαξίμου».
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπήςwww.ert.gr

2018-04-12 14:07:10

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ