Επίσκεψη του Α. Τσίπρα στο Λονδίνο-Τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν (video)

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Κατά τη συνομιλία, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς κατηγορητήριο εδώ και 3,5 μήνες, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει αυτό το ζήτημα για τις σχέσεις μας.
Παράλληλα, συζήτησαν ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.
Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου είχε συνάντηση με τον σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν ο ρόλος της Εκκλησίας στην στήριξη της ομογένειας.
Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας στην ελληνική κοινότητα της Μ. Βρετανίας.
Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε, στο Ελληνικό Κέντρου Λονδίνου, με νέους Έλληνες εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία. «Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα», τόνισε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές.
Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti
Στη συνάντηση που κράτησε πάνω από 2 ώρες, ο πρωθυπουργός, που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να συζητήσει μαζί τους από κοντά για όσα απασχολούν τους νέους επιστήμονες που εργάζονται στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς επίσης και για όσα έχει σκοπό να πράξει η ελληνική κυβέρνηση την επόμενη περίοδο, προκειμένου η χώρα μας να γίνει πιο ελκυστική.
Η χώρα μας, σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τις ίδιες πληροφορίες, «παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς. Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση για τις μεγάλες προοπτικές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, με τον κ. Τσίπρα να συζητά με νέα στελέχη από τον ενεργειακό τομέα, οι οποίοι τόνισαν ότι ο χώρος της ενέργειας στην Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Συζήτησαν επίσης και τη γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με νέους Έλληνες από συνεργατικά σχήματα στον τομέα του Software και της πληροφορικής γενικότερα. Συζητήθηκαν ειδικότερα οι τρόποι που θα αξιοποιηθούν ώστε η Ελλάδα να συνεχίζει να παράγει καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, οι οποίες όμως θα μένουν στη χώρα.
Αναφέρθηκαν μέτρα ενίσχυσης και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Γιώργο Χουλιαράκη και Δημήτρη Λιάκο, που τον συνόδευαν, να αναφέρονται στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση στους τομείς της χρηματοδότησης και των κινήτρων για την ενίσχυση των καινοτόμων επιχειρήσεων.
Συζητήθηκαν επίσης σε βάθος οι προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς και οι ευκαιρίες περαιτέρω χρηματοδότησής τους, τόσο από ευρωπαϊκούς πόρους όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα έχει το πρωί συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι. Επίσης θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.
Πηγή: ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Σημαντικές συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Λονδίνο (video)www.ert.gr

2018-06-25 22:08:39

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ