Επείγουσα ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για το περιστατικό με την Ryanair

Επείγουσα ερώτηση προτεραιότητας κατέθεσε στην Κομισιόν ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με το περιστατικό με την αεροπορική εταιρεία Ryanair, η οποία σε προγραμματισμένη πτήση της από το Λονδίνο προς τη Θεσσαλονίκη, μετέφερε δεκάδες επιβάτες στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, λλογω της κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο προορισμού.

Επείγουσα Ερώτηση προς Κομισιόν για το απαράδεκτο περιστατικό της #RyanAir στην πτήση Λονδίνο–Θεσ/νίκη:«Η Κομισιόν να αναλάβει πρωτοβουλίες που θέτουν επιβάτες κ τα δικαιώματά τους σε προτεραιότητα έναντι τέτοιων πολιτικών χαμηλού κόστους από αερ.εταιρίες»
— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) January 6, 2019

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 261/2004 ο οποίος αναφέρει ότι η αεροπορική εταιρία φέρει την ευθύνη των επιλογών αναφορικά με τέτοιες έκτακτες συνθήκες, ζητά από την Κομισιόν να λάβει πρωτοβουλίες οι οποίες «θα θέτουν πραγματικά σε προτεραιότητα τους επιβάτες και την ασφαλή και δίκαιη μεταχείρισή τους».

Σπίρτζης:Οι πολίτες πάνω από τον ανταγωνισμό των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους (video)

Με αφορμή το περιστατικό, δήλωσε ότι «η Κομισιόν οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των επιβατών κάθε φορά που εκείνα συγκρούονται με την πολιτική χαμηλού κόστους μιας αεροπορικής εταιρίας. Τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθούν».
Ο ευρωβουλευτής ερωτά την Κομισιόν «πώς προστατεύει τα δικαιώματα των επιβατών όταν αυτά συγκρούονται με μία τέτοια πολιτική χαμηλού κόστους των αεροπορικών εταιριών;» και «τι πρωτοβουλίες σκοπεύει να αναλάβει ώστε να το θεσμικό πλαίσιο να θέτει πραγματικά σε προτεραιότητα τους επιβάτες και την ασφαλή και δίκαιη μεταχείρισή τους;».
Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2019-01-06 14:38:14

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ