Επιβεβαιώθηκε σύγκλιση κυβέρνησης – θεσμών για το κόστος των εξαγγελιών του A.Τσίπρα στη ΔΕΘ

0
44

Διευκρινίσεις για τα αποτελέσματα της πρώτης μετα-μνημονιακής αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, έδωσαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη χθεσινή ολοκλήρωση των πενθήμερων επαφών.
Όπως επισημάνθηκε, υπήρξε σύγκλιση -με ελάχιστες αποκλίσεις- για το κόστος των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, και ο χρόνος εφαρμογής τους θα κριθεί από την πορεία των δημοσιονομικών, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της ακύρωσης της περικοπής των συντάξεων από το νέο έτος.
Σχετικά με το τελευταίο, το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε στοιχεία και πίνακες από τα οποία προκύπτει ότι δεν είναι δημοσιονομικά αναγκαίο να εφαρμοστεί, και συγκεκριμένα υπογραμμίστηκε ότι η περικοπή των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο, υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για να μην εφαρμοστεί και παράλληλα να υλοποιηθεί ένα μεγάλο κομμάτι των αντίμετρων, ενώ τονίστηκε πως η μη περικοπή των συντάξεων δεν επηρεάζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος για τις επόμενες δεκαετίες.

Σύγκλιση για το κόστος των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στις συζητήσεις κυβέρνησης-θεσμών (video)

Νωρίτερα, κοινή δήλωση για τα ζητήματα που συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα, εξέδωσαν οι επικεφαλής των θεσμών, αναφέροντας πως ο διάλογος θα συνεχιστεί και η πρώτη τριμηνιαία έκθεση θα εκδοθεί τον Νοέμβριο.
Όπως επισημαίνεται, εξετάστηκαν οι κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία μετά τα μνημόνια και η συνέχιση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, δίνοντας έμφαση στην προετοιμασία του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019 και στην στρατηγική εξυγίανσης των κόκκινων δανείων.
Εν τω μεταξύ, σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή το τηλεγράφημα του ΑΠΕ, που διαψεύστηκε από κυβερνητική πηγή και την Κομισιόν, και το οποίο ανέφερε ότι οι θεσμοί είχαν ενημερώσει τα κόμματα για ακύρωση των περικοπών των συντάξεων.

Πηγή:ΕΡΤwww.ert.gr

2018-09-15 09:10:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ