«Εποικοδομητική συνομιλία» Τραμπ-Τριντό μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικό για αναθεώρηση της NAFTA

Μια «εποικοδομητική συνομιλία» είχαν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Μεξικού σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου των χωρών της βόρειας Αμερικής (NAFTA).
«Οι ηγέτες χαιρέτισαν την πρόοδο που σημειώθηκε στο πλαίσιο των συνομιλιών με το Μεξικό και αναμένουν με ενδιαφέρον οι ομάδες τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα προκειμένου να τις ολοκληρώσουν», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Τριντό.
Την ίδια ώρα, σε υψηλό επίπεδο εξαμήνου κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια, ενισχυμένα από την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού για την αναθεώρηση NAFTA θα βοηθήσει στην αποτροπή ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.
Οι επενδυτές αναμένουν ότι και ο Καναδάς θα συμφωνήσει στους νέους όρους για να διατηρηθεί η συμφωνία των τριών χωρών, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική συνομιλία και «υποστήριξαν σθεναρά τις συνεχιζόμενες συζητήσεις» για το εμπόριο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Οι ευρωπαϊκός και ασιατικές μετοχές ακολούθησαν τη χθεσινή άνοδο της Wall Street, κινούμενες προς υψηλά επίπεδα πολλών μηνών, καθώς οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq εκτινάχθηκαν σε νέα υψηλά επίπεδα – ρεκόρ τη Δευτέρα, με αιχμή τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών.
Το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων, ενώ η υποδηλούμενη μεταβλητότητα των ισοτιμιών των νομισμάτων και των χρηματιστηρίων μετοχών υποχώρησε, καθώς οι επενδυτές εμφανίσθηκαν με μεγαλύτερη διάθεση για ανάληψη ρίσκου. Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Αυγούστου.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-08-28 14:26:27

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ