Ευ. Τσακαλώτος: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν επηρεάζεται από τα προβλήματα της Τουρκίας

Ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης δεν επηρεάζεται από τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον ενημερωτικό ιστότοπο «newpost.gr».
Ειδικότερα ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία».
«Η ευχή μας είναι οι γείτονες να ξεπεράσουν γρήγορα τα προβλήματά τους» είπε ο υπουργός Οικονομίας και τόνισε ότι τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας δεν επηρεάζουν την καθαρή έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τα μνημόνια, καθώς αυτή «η καθαρή έξοδος στηρίζεται, στη συμφωνία του Eurogroup για το ρύθμιση του χρέους και στο μαξιλαράκι ρευστότητας (cash buffer) που έχουμε δημιουργήσει και διασφαλίζει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου για τα επόμενα 2-3 χρόνια».
«Κατά συνέπεια, ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης δεν επηρεάζεται από βραχυπρόθεσμες αναταράξεις στις χρηματαγορές. Στις 21 Αυγούστου η Ελλάδα ανοίγει νέα σελίδα και αυτό είναι οριστικό», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-08-14 14:47:58

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ