Ζωολογικός κήπος στην Ουκρανία δεν έχει πλέον έσοδα να φροντίσει τα ζώα του λόγω κορονοϊού

Ο Μιχαήλο Πίντσουκ κάνει μια βόλτα στον άδειο ζωολογικό κήπο του, χαιρετώντας κάποια από τα ζώα του με ένα χάδι ή λίγο φαγητό.

Από τον Μάρτιο, όταν οι ουκρανικές αρχές επέβαλαν μέτρα για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, δεν επιτρέπονται επισκέπτες στον ζωολογικό κήπο. Ο Πίντσουκ λέει ότι τα ζώα αυτά, που έχουν γεννηθεί σε αιχμαλωσία και έχουν συνηθίσει τη συνεχή παρουσία κόσμου, αισθάνονται μοναξιά. Κάποιοι ουρακοτάγκοι κλαίνε στον περίβολό τους, υποστηρίζει.

«Ακόμη και τα οπληφόρα ζώα τρέχουν προς το μέρος μου όταν περνώ από τον περίβολό τους. Τεντώνουν τον λαιμό τους ανάμεσα στις τρύπες του φράχτη για να δουν ποιες έρχεται και να μου ζητήσουν να πλησιάσω και να τους δώσω λίγο φαγητό», είπε στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, γιατί η κατάσταση έχει αλλάξει. Ήταν μια χαρά προηγουμένως, απολάμβαναν τη συντροφιά των ανθρώπων», επιμένει.

Ο ζωολογικός κήπος στο χωριό Ντεμίντιφ, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Κίεβο, δεν έχει πλέον χρήματα και μετά βίας καλύπτει τους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ώστε να διατηρήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τα ζώα. Οι φύλακες αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τη δίαιτα των ζώων. Δεκάδες αιλουροειδή τρέφονται με κοτόπουλα, αντί για το ακριβότερο χοιρινό ή μοσχάρι. Τα μήλα αντικατέστησαν τα μάνγκο και τους ανανάδες που λατρεύουν οι πίθηκοι.

Ο Πίντσουκ έκανε έκκληση στον κόσμο να στηρίξει οικονομικά τον ζωολογικό κήπο όπου φιλοξενούνται 400 ζώα, μεταξύ των οποίων καμηλοπαρδάλεις, μια φώκια και ένας ιπποπόταμος. Από τους 70 υπαλλήλους του, έχει κρατήσει μόνο τους 20 και σε αυτούς δίνει τον κατώτατο μισθό.

«Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να συντηρείς έναν ζωολογικό κήπο. Μερικές φορές νομίζουν ότι είναι σαν να φροντίζεις γάτες και σκύλους, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ τα ζώα είναι πολλά. Αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν ζώα ότι τρώνε πάνω από 100 κιλά τροφής την ημέρα. Κάθε μήνα δαπανούμε 500.000 χρίβνια (περίπου 19.000 ευρώ) για το φαγητό τους και μόνο», είπε.

Η κυβέρνηση θα άρει ορισμένα από τα μέτρα την Δευτέρα αλλά ο Πίντσουκ δεν είναι βέβαιος αν θα επιτραπεί να επαναλειτουργήσει ο ζωολογικός κήπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ