Ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στο Τορόντο – Νεκροί και τραυματίες (video)

Ένα ημιφορτηγό παρέσυρε περίπου 10 πεζούς στο Τορόντο, ανέφερε η αστυνομία της πόλης. Ο οδηγός του ημιφορτηγού συνελήφθη. H αστυνομία του Τορόντο δήλωσε, σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ότι οι νεκροί είναι 9 και οι τραυματίες 16, πέντε από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Nine dead, 16 hurt by van plowing over Toronto sidewalk: police
— Reuters Top News (@Reuters) April 23, 2018

#Toronto Police say nine people have died and 16 are injured after a van struck several pedestrians pic.twitter.com/TtlkRjLi8C
— Sky News (@SkyNews) April 23, 2018

Νωρίτερα, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε μέσω twitter ότι οι σκέψεις όλων είναι με αυτούς που επηρεάστηκαν από το φoβερό περιστατικό καθώς και ότι παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση.

Our thoughts are with all those affected by the terrible incident at Yonge and Finch in Toronto. Thank you to the first responders working at the scene – we’re monitoring the situation closely.
— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) April 23, 2018

Ο Καναδός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ραλφ Γκουντέιλ δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου ότι το περιστατικό είναι «ξεκάθαρα πολύ σοβαρό», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν θύματα».
Ο ίδιος τόνισε ότι η αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες και αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το περιστατικό. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν που να υποδεικνύουν αλλαγή στο επίπεδο ασφάλειας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Toronto Star, γύρω στις 13:30, τοπική ώρα, ένα λευκό φορτηγάκι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε οκτώ έως δέκα άτομα στην οδό Γιόνγκ, κοντά στη λεωφόρο Φιντς.
Σύμφωνα με το CBC, το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.
Κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη Γραμμή 1, βορείως της Οδού Σέπαρντ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Το περιστατικό σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-23 19:56:12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ