Η διπλωματία της… πιτυρίδας και της βελανιδιάς

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκτεινε τη λίστα των ενδείξεων «συμπάθειας» προς τους φιλοξενούμενούς του, προσθέτοντας το… τίναγμα της πιτυρίδας από το σακάκι του προσκεκλημένου του, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Γάλλου ομολόγου του Εμμανουέλ Μακρόν.
Ο Τραμπ έκανε αυτήν την εντελώς απροσδόκητη χειρονομία, που έφερε σε αμηχανία τον Μακρόν, δευτερόλεπτα προτού οι δύο ηγέτες ποζάρουν για τους φωτορεπόρτερ στο Οβάλ Γραφείο.
Ο Μακρόν φάνηκε να ενοχλείται από αυτή τη «φροντίδα» που του επιφύλαξε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.
«Έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, επομένως θα τινάξω αυτή τη λίγη πιτυρίδα» είπε ο Τραμπ ξεσκονίζοντας τον ώμο του Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φορούσε μαύρο κοστούμι.
«Πρέπει να τον κάνουμε άψογο, είναι άψογος», δικαιολογήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

WATCH: President Trump says he spots a piece of dandruff on President Emmanuel Macron and brushes it off for him — demonstrating that his state visit with the French leader is already “head and shoulders” above state visits past. pic.twitter.com/VmKfZrotV6
— CBS News (@CBSNews) April 24, 2018

Ο Εμμανουέλ Μακρόν έφτασε τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον και η πρώτη του κίνηση ήταν να βγει με τη σύζυγό του για μια βόλτα στην πόλη. Το δώρο του Γάλλου προέδρου στον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν μια βελανιδιά, προερχόμενη από ένα από τα πεδία μάχης του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, όπου σκοτώθηκαν 9.000 Αμερικανοί. Συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, τη φύτεψαν μαζί στο Λευκό Οίκο.
Στη συνέχεια ακολούθησε μία ξενάγηση πάνω από την πόλη με το ελικόπτερο, αλλά και ένα ανεπίσημο δείπνο στο Μάουντ Βέρνον στο σπίτι του Τζορτζ Ουάσινγκτον.
Την ώρα της επίσημης συνάντησης των δύο ηγετών, οι πρώτες κυρίες ξεναγήθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον η οποία είναι αφιερωμένη στον Πολ Σεζάν.
Tόσο η Μπριζίτ Μακρόν όσο και η Μελάνια Τραμπ τράβηξαν τα βλέμματα με τις εμφανίσεις τους.
Πηγή: ΕΡΤ1, cbsnews, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-24 20:14:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ