Η Ελλάδα στη μεγαλύτερη βίντεο-πλατφόρμα της Κίνας  

Τρεις εκπομπές αφιερωμένες στην Ελλάδα και στις πρωτοβουλίες για τη στήριξη οπτικοακουστικών παραγωγών από το υπουργείο  Ψηφιακής Πολιτικής, παρουσιάστηκαν στη μεγαλύτερη βίντεο- πλατφόρμα της Κίνας, Youku (Alibaba).
Οι τρεις εκπομπές της σειράς είχαν συνολική τηλεθέαση άνω των 42 εκατομμυρίων και το αφιέρωμα στην Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο σε διάχυση στον διαδικτυακό-τηλεοπτικό χώρο της Κίνας. Βασικοί θεματικοί άξονες των εκπομπών ήταν η παρουσίαση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας, των νέων οπτικοακουστικών κινήτρων του υπουργείου ΨΗΠΤΕ για την προσέλκυση ξένων παραγωγών και ο ελληνικός τουρισμός, ενώ εκτενώς προβλήθηκαν το ελληνικό φυσικό κάλλος και πτυχές της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, του πολιτισμού και των τεχνών.
Ο Gao Xiaosong, ο δημοφιλέστερος παρουσιαστής της Κίνας, o οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Alibaba Entertainment Strategic Committee με ευθύνη για θέματα στρατηγικών επενδύσεων στον τομέα της οπτικοακουστικής (Ο/Α) παραγωγής του κινεζικού διαδικτυακού κολοσσού, φιλοξενήθηκε στην χώρα μας τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο Κινέζος παρουσιαστής, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της εκπομπής του για την παρουσίαση των θεσμικών κινήτρων του υπουργείου ΨΗΠΤΕ και ειδικότερα του cash rebate, που φτάνει στο ποσοστό του 35% για κόστη παραγωγών στην Ελλάδα, σημειώνοντας εμφατικά ότι είναι ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως και αποτελεί σημαντική πολιτική κινήτρων για παραγωγές στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος στην ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον Κινέζο παρουσιαστή ο υφυπουργός Λ. Κρέτσος υπογράμμισε ότι έγινε μια εκτενής παρουσίαση για τα κίνητρα στον οπτικοακουστικό τομέα που προσφέρουμε σε παραγωγούς από όλο τον κόσμο. Έχουμε ένα cash rebate που φτάνει στα επίπεδα του 35%, χωρίς όριο, και ένα συγκεκριμένο τεράστιο πρόγραμμα χρηματοδότησής του σημείωσε ο κ. Κρέτσος. Την ίδια στιγμή, διαχειριζόμαστε νέα φορολογικά κίνητρα και εργαλεία για παραγωγές, κίνητρα για όσους θα ήθελαν να επενδύσουν σε κινηματογραφικά στούντιο, και, παράλληλα, δημιουργούμε ευκαιρίες για επενδυτές και επενδυτικά κεφάλαια για την παραγωγή ταινιών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και προσβλέπουμε να διατηρήσουμε αυτή τη θετική δυναμική, υπογράμμισε ο υφυπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2019-01-25 12:13:08

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ