Η μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στην Καρδίτσα

Εντοπίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στο Καλλίθηρο Καρδίτσας, αποτελούμενη από περισσότερα από 10.500 δενδρύλλια κάνναβης. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 24χρονο συνεργό του, ο οποίος αναζητείται.
Η μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης σε επίπεδο χώρας με σύλληψη δράστη, αποτελούμενη απο 10.564 δενδρύλλια εντοπίστηκε και εκριζώθηκε χθες το βράδυ σε αγροτική περιοχή του Καλλίθηρου Καρδίτσας, ενώ ταυτόχρονα συνελήφθη 44χρονος δράστης και αναζητείται ο 24χρονος συνεργός του, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από την αστυνομία Καρδίτσας, αναφέρθηκε ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 44χρονου, ο οποίος παραπέμπεται σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του νομού περί ναρκωτικών, ενώ σε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του, οι διωκτικές αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν σπόρους κάνναβης βάρους 1.250 γρ. καθώς και 6 φιαλίδια ελαίου άγνωστης χημικής σύστασης.
Ο 44χρονος κατά τη σύλληψή του ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι τα δενδρύλλια κάνναβης ήταν δικά του, και καλλιεργούνταν νομότυπα, ως βιομηχανική κάνναβη.
Σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ ο 24χρονος συνεργός του, συγγενικό του πρόσωπο και ο οποίος αναζητείται, αιτήθηκε άδειας καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης, πράξη στην οποία προέβη και η οποία αποδεικνύεται, αφού ο 24χρονος είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η δε έκταση 3,5 στρεμμάτων είναι δηλωμένη στο σύστημα ΟΣΔΕ.
Ωστόσο η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι δεν έχουν προσκομιστεί τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι η καλλιέργεια ήταν νόμιμη. Πέραν αυτού ο 44χρονος, είχε ποινικό μητρώο και είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν για αντίστοιχες υποθέσεις και δεν είχε δικαίωμα να πιστοποιηθεί ως καλλιεργητής βιομηχανικής κάνναβης.
Ο αδερφός του συλληφθέντα μιλώντας στην ΕΡΤ ισχυρίστηκε ότι η καλλιέργεια ήταν νόμιμη.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤwww.ert.gr

2018-07-03 17:24:44

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ