Η Μπουντεσλίγκα εισφέρει το 0,3 του γερμανικού ΑΕΠ

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη Γερμανία δημιούργησε προστιθέμενη αξία 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας εκθετική αύξηση σε σύγκριση με τα 7,9 δισεκατομμύρια την περίοδο 2013-14 και τα 5,1 δισεκατομμύρια το 2007-08, που πρακτικά σημαίνει ότι τα δημόσια ταμεία ωφελήθηκαν με περίπου 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, ο συγκεκριμένος αθλητικός τομέας συνέβαλε στο 0,3% του γερμανικού ΑΕΠ, το οποίο καθοδηγείται από τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η μηχανολογία, αλλά δεν απέχει πολύ από τη συμβολή του γεωργικού τομέα (0,9%).

Αυτό προκύπτει από μια ουσιαστική μελέτη που δημοσιεύθηκε από την περίφημη στρατηγική εταιρεία συμβούλων McKinsey για το γερμανικό πρωτάθλημα, με τίτλο Bundesliga.

Το ποδόσφαιρο, εξηγεί η έκθεση, έχει δημιουργήσει 17.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία από το 2013-14, για συνολικά 185.000 υπαλλήλους.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής προστιθέμενης αξίας των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ εξακολουθεί να οφείλεται σε έμμεσες επιπτώσεις, προμηθευτές, έμπορους και άλλες εταιρείες που επωφελούνται από το άθλημα.

Τα επαγόμενα αποτελέσματα, δηλαδή οι καταναλωτικές δαπάνες των εργαζομένων άμεσα κι έμμεσα στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σύστημα, δημιουργούν μια πρόσθετη προστιθέμενη αξία 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνει η έκθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ