Η σκυτάλη στη διπλωματία αλλά με το δάχτυλο στη σκανδάλη (video)

«Η Αποστολή Εξετελέσθη» έγραψε σήμερα Σάββατο 14 Απριλίου 2018 στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Δύσης κατά της συριακής κυβέρνησης «πραγματοποιήθηκαν άψογα».

«Ο αεροπορικός βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε άψογα χθες το βράδυ. Ευχαριστώ την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο για την σοφία και την ισχύ των ενόπλων δυνάμεών τους. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η Αποστολή Εξετελέσθη!» έγραψε ο πρόεδρος Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε από την Downing Street ότι  ενέκρινε «στοχοθετημένα και συντονισμένα χτυπήματα» προκειμένου να υποβαθμιστεί η ικανότητα της Συρίας αναφορικά με τα χημικά όπλα και να αποτρέψει τη περαιτέρω χρήση τους.
Η Μέι δήλωσε πως αυτή η επίθεση έρχεται σε απάντηση της χημικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Ντούμα «σε βάρος αθώων οικογενειών που αναζητούσαν καταφύγιο».
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι θεωρεί «σωστή και νόμιμη την ανάληψη στρατιωτικής δράσης», ενώ όπως έγινε γνωστό, θα ενημερώσει το κοινοβούλιο την Δευτέρα.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι προκειμένου να συζητήσουν για τα αποτελέσματα των κοινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Συρίας, έγινε γνωστό από τη γαλλική προεδρία.
Αποδυναμώθηκαν σημαντικά οι δυνατότητες του συριακού καθεστώτος να παράγει και να αποθηκεύσει χημικά όπλα μετά τις αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγαν η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί.
Σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό, σε ορισμένα από τα πλήγματα στοχοθετήθηκαν δύο εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ως χώροι αποθήκευσης και παραγωγής των χημικών όπλων κοντά στην πόλη Χομς της Συρίας.
Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δηλώνει ότι οι συντονισμένες επιδρομές από Ουάσινγκτον, Λονδίνο και Παρίσι ενισχύουν την αποφασιστικότητά του να εξουδετερώσει τους εχθρούς του.
Για επιθετική ενέργεια κατά κυρίαρχου κράτους, που θα  έχει καταστροφικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το σύστημα των διεθνών σχέσεων προειδοποίησε ο πρόεδρος Πούτιν.
Για έγκλημα έκανε λόγο και ο έτερος σύμμαχος της Δαμασκού, η Τεχεράνη, με τον πρόεδρο Ρουχάνι, να προειδοποιεί ότι η πυραυλική επίθεση, μπορεί να οδηγήσει στην πρόκληση μεγαλύτερης καταστροφής στην Μέση Ανατολή.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Συρία: Οι βομβαρδισμοί ήταν επιτυχείς υποστηρίζει το αμερικανικό Πεντάγωνο
Μέι: «Σωστή και νόμιμη η ανάληψη στρατιωτικής δράσης» (video)
ΥΠ. Άμυνας Γαλλίας: Αποδυναμώθηκε η παραγωγή και αποθήκευση χημικών όπλων στη Συρία
www.ert.gr

2018-04-14 22:00:28

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ