Η Amazon θέλει να εξορύξει δεδομένα από τα τηλεσκόπια της Χιλής

Η Amazon.com βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Χιλή για να φιλοξενήσει και να εξορύξει τεράστιες ποσότητες δεδομένων από τα γιγάντια τηλεσκόπια της χώρας, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρία να αναπτύξει νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συνομιλίες αποσκοπούν στην αναζωογόνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του cloud computing της Amazon.com στην Λατινική Αμερική και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων επεξεργασίας δεδομένων.
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, που επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση της χώρας του από την εξόρυξη χαλκού, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει δεδομένα από όλα τα τηλεσκόπια σε ένα εικονικό παρατηρητήριο που θα αποθηκεύεται στο cloud. Η κυβέρνηση μίλησε για τις δυνατότητες καινοτομίας των astrodata, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα στελέχη της Amazon διεξάγουν συζητήσεις με την κυβέρνηση της Χιλής εδώ και δύο χρόνια σχετικά με ένα κέντρο δεδομένων που θα παρέχει την υποδομή σε τοπικές επιχειρήσεις και στην κυβέρνηση με σκοπό την αποθήκευση πληροφοριών στο cloud, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της InvestChile.
Σήμερα, το 70% των χρημάτων που δαπανώνται για την αστρονομία πηγαίνει κατευθείαν στη Χιλή, καθώς είναι μια χώρα κατάλληλη για την έρευνα της αστρονομίας, δεδομένου του εξαιρετικά καθαρού ουρανού της, της έλλειψης φωτεινής ρυπάνσεως και των χαμηλών βροχοπτώσεων. Για τους λόγους αυτούς, η Χιλή αποτελεί ήδη έδρα για πολλά από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου τα οποία παράγουν μια πληθώρα πολύτιμων δεδομένων.
Η Amazon θα μπορούσε να εφαρμόσει τα εργαλεία που αναπτύσσει για το έργο εξόρυξης astrodata σε περιπτώσεις όπως η παρακολούθηση πιθανών καταστροφών και η προστασία ζώων υπό εξαφάνιση. Η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί στην ιατρική και στον τραπεζικό τομέα για να εντοπίζει ανωμαλίες σε μεγάλες ποσότητες δεδομένων.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδρυτής και μεγαλύτερος μέτοχος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είναι γνωστός για το ενδιαφέρον του για το διάστημα και παρέχει ήδη μια πλατφόρμα cloud για τα δεδομένα του τηλεσκοπίου Hubble και το Διεθνές Κέντρο για την έρευνα ραδιοαστρονομίας στην Αυστραλία.
ΠΗΓΗ: Reuters

www.ert.gr

2018-09-05 13:54:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ