Η NASA ανακοίνωσε τα ονόματα του πληρώματος για τις δοκιμαστικές εμπορικές πτήσεις προς το ISS

Τα ονόματα του πληρώματος που θα πετάξει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με αμερικανικά, εμπορικά διαστημικά σκάφη, ανακοίνωσε η NASA την προηγούμενη Παρασκευή. Το πλήρωμα θα ταξιδέψει μέσα στο 2019 με ένα σκάφος που κατασκευάζουν οι εταιρίες SpaceX του Έλον Μασκ και η Boeing.
Το πλήρωμα αποτελείται από εννέα αμερικανικούς αστροναύτες, 7 άντρες και 2 γυναίκες, οι οποίοι θα επανδρώσουν τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις και επιχειρησιακές αποστολές του CST-100 Starliner της Boeing και του Crew Dragon της SpaceX.
Όταν ολοκληρωθούν με επιτυχία οι δοκιμαστικές πτήσεις, η NASA θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την πιστοποίηση των διαστημοπλοίων και των συστημάτων των τακτικών αποστολών στον διαστημικό σταθμό.
Πρόκειται για την πρώτη φορά, μετά από 2011 και το τέλος του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος Space Shuttle, που αστροναύτες της NASA θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από αμερικανικό έδαφος καθώς τα τελευταία επτά χρόνια, αρκετοί αμερικανοί αστροναύτες έχουν πετάξει με το ρωσικό Σόυζ, με κόστος πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια ανά θέση.
η αμερικανική διαστημική υπηρεσία εξαρτιόταν από τη Ρωσία για να μεταφέρει αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

What’s it like to be named as one of the first astronauts who will launch from American soil since the final shuttle mission in 2011? Follow the @Commercial_Crew to see their reactions to today’s #LaunchAmerica news! pic.twitter.com/OuY10Aoj4G
— NASA (@NASA) August 3, 2018

«Σήμερα, τα όνειρα της χώρας μας για μεγαλύτερα επιτεύγματα στο διάστημα είναι στη διάθεσή μας», δήλωσε ο διαχειριστής της NASA Tζιμ Μπράιντενστιν. «Η σημερινή ανακοίνωση προωθεί το μεγάλο αμερικανικό όραμά μας και ενισχύει την ηγεσία του έθνους μας στο διάστημα».
Οι δοκιμαστικές πτήσεις είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τον φετινό Αύγουστο, αλλά μετά από πρόβλημα που προέκυψε με έναν κινητήρα, θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του επόμενου. Παράλληλα, η SpaceX σκοπεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη μη-επανδρωμένη πτήση τον επόμενο Νοέμβριο.
«Αυτή η εταιρική σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής στην ανθρώπινη διαστημική πτήση. Η NASA συνεργάστηκε στενά με την Boeing και τη SpaceX, καθώς οι εταιρείες σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και δοκιμάζουν τα συστήματά τους για να εξασφαλίσουν ασφαλείς, αξιόπιστες και οικονομικά αποδοτικές εμπορικές μεταφορές για τους αστροναύτες σε τροχιά χαμηλής γης. Αυτό θα είναι ένα πρωτοφανές επίτευγμα για την εμπορική διαστημική βιομηχανία και θα επιτρέψει στη NASA να επικεντρωθεί στην εξερεύνηση στο βαθύ διάστημα με το σκάφος Orion και το Space Launch System, για μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και στον Άρη»
ΠΗΓΗ: TheVerge, NASA

www.ert.gr

2018-08-06 14:50:18

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ