Η Samsung αναπτύσσει ένα σύστημα εγκεφαλικού τηλεκοντρόλ για άτομα με σοβαρές κινητικές δυσκολίες

Η Samsung ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους θεατές να χειρίζονται την «έξυπνη» τηλεόραση με τον εγκέφαλό τους, αλλάζοντας κανάλια ή την ένταση του ήχου. Το σύστημα αυτό προορίζεται για άτομα με σοβαρές κινητικές δυσκολίες κι εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Pontis που αναπτύσσει η εταιρία σε συνεργασία με το Κέντρο Νευροπροσθετικής της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάνης (EPFL).
Οι ερευνητές παρουσίασαν ένα πρωτότυπο του συστήματος στο συνέδριο (Samsung Developers Conference) που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο.
«Στόχος μας είναι να παρέχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης στην τηλεόραση σε ανθρώπους που δεν μπορούν να κινηθούν καθόλου ή που έχουν πολύ σοβαρούς περιορισμούς στις κινήσεις τους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της EPFL, Ρικάρντο Τσαβαριάγκα.
Το σύστημα χρησιμοποιεί μια διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI) που αποτελείται από μια νευροπροσθετική «κάσκα» με 64 ηλεκτρονικούς αισθητήρες και μια συσκευή καταγραφής της κίνησης των ματιών τους. Η κάσκα συνδέεται με έναν υπολογιστή και αυτός με την τηλεόραση. Χρησιμοποιώντας δείγματα εγκεφαλικών κυμάτων, οι επιστήμονες μπορούν να καταλάβουν πώς συμπεριφέρεται το μυαλό όταν έχει μια σκέψη, όπως είναι η αλλαγή καναλιού.
Η εταιρεία σκοπεύει να δοκιμάσει το σύστημα σε ελβετικά νοσοκομεία μέσα στον επόμενο χρόνο.
ΠΗΓΗ: TheTelegraph
www.ert.gr

2018-11-13 17:42:21

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ