Η Virgin Galactic θα βρίσκεται στο διάστημα «μέσα σε εβδομάδες», ανακοίνωσε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον

0
26

Ο Βρετανός επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον δήλωσε ότι η εταιρεία του Virgin Galactic αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του διαστημική πτήση «μέσα σε εβδομάδες, όχι μήνες».
Σε συνέντευξή του στο CNBC στη Σιγκαπούρη, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ήταν «περισσότερο από εντυπωσιακά κοντά» για να ξεκινήσει την πρώτη αποστολή της στο διάστημα και ότι ο ίδιος ελπίζει να εγκαταλείψει σύντομα τη Γη μέσα σε «μήνες και όχι χρόνια».
«Θα είμαστε στο διάστημα με ανθρώπους όχι πολύ καιρό μετά απ’ αυτό κι έτσι έχουμε δύο μήνες πολύ, πολύ συναρπαστικούς», πρόσθεσε.
Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω κούρσας μεταξύ της Virgin Galactic του Μπράνσον και της Blue Origin του ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος, για το πρώτο ταξίδι ανθρώπων στο διάστημα, με εισιτήριο.
Και οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν στους πελάτες τους μια ολιγόλεπτη εμπειρία κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουν από τη φανταστική γραμμή όπου ξεκινά το διάστημα – είτε στη γραμμή Karman, στα 100 χιλιόμετρα, είτε στο όριο των 50 μιλίων που αναγνωρίζει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Σε αυτό το ύψος, ο ουρανός φαίνεται σκοτεινός ενώ η καμπυλότητα της Γης, διακρίνεται καθαρά.
Ο Μπράνσον δήλωσε ότι η προτεινόμενη τιμή του εισιτηρίου που ανέρχεται στα 250.000 δολάρια θα επέτρεπε σε όσους ονειρεύονται να επισκεφτούν το διάστημα, να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Πιστεύει μάλιστα πως μέσα στην επόμενη δεκαετία, η τιμή του εισιτηρίου θα μειωθεί στα 40.000-50.000 δολάρια.
 ΠΗΓΗ: AFP
www.ert.gr

2018-10-09 16:12:09

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ